• Június 24-én debütál a Marcel The Shell With Shoes On
  • Egy kagyló elszakad családjától, egy videóban kér segítséget, hogy visszajusson hozzájuk

Újabb formabontó darabbal készül korunk egyik legkreatívabb filmes műhelye, az A24. A Fehér éjszakák, az ÖrökségA világítótoronyA csiszolatlan gyémánt, a Lady Bird és az Ex Machina stúdiója nemrég jelentkezett egy hetvenes években játszódó horrorpornóval, hamarosan hazánkban is bemutatják multiverzumos sci-fijüket, májusban érkezik Alex Garland új filmje, június 24-én pedig egy családi mesével rukkolnak elő. Már látható is a Marcel The Shell With Shoes On előzetese.

A részben stop-motion technikával készült élőszereplős opusz Dean Fleischer-Camp rendező és a főhőst szinkronizáló Jenny Slate azonos című rövidfilmjén alapul. A 2010-es alkotást debütálása óta több mint ötven millióan nézték meg YouTube-on és két gyerekkönyv is íródott belőle.

358601102014-cc-marcel-thumb.jpg
(A kép forrása: ABC7 New York)

A film címszereplője az egy hüvelyk magas kagyló, Marcel, aki nagymamájával él egy Airbnb lakásban. Valaha hatalmas kagylóközösséghez tartoztak, egy tragédia következtében azonban szétválasztották őket. A lakásba érkező dokumentumfilmes fedezi fel Marceléket, illetve interneten közzétett videójával segít nekik visszatalálni családjukhoz. A felhívás rengeteg rajongót hoz és a média is felfigyel apró hőseinkre. Alább láthatjátok a szívmelengető előzetest, háttérben Phil Collins Take Me Home című kiváló dalával.