• 2022. szeptember 15-én debütál a Vampírakadémia sorozat a Peacockon
  • Tini vámpírok iskolájában játszódik a történet, ahol biztonságban vannak a külvilágtól
  • Két lány barátsága túlszárnyalja mindenkiét

A 2000-es évek végi, 2010-es évek eleji tini fantasy-horror hullám kevésbé ünnepelt, de hírhedt darabja volt a Vámpírakadémia. A Lucy Fry és az azóta fényes hollywoodi karriert magáénak tudó, A politikusban és a Zombieland 2-ben egyaránt feltűnő Zoey Deutch főszereplésével készült opusz, bár látványos cliffhangerrel zárult, szerény bevételei miatt nem kapott folytatást. A Peacock viszont lát elég fantáziát a történetben, hogy sorozat formájában átdolgozza Richelle Mead regényét.

A 2010-es film előzetese

A természetfeletti lények oktatását végző Szt. Vlagyimir Akadémián járunk, ahol a szerelmi intrikákba és különböző konfliktusokba bonyolódó diákok többé-kevésbé biztonságban érezhetik magukat a világban szabadon kószáló, vérszomjas ragadozó vámpíroktól. A történet főhőse a trónörökös Lissa Dragomir hercegnő és legjobb barátnője, aki dampyr vámpír lévén előbbi védelmét is ellátja. A két lány között különleges kapcsolat húzódik, Alberta ugyanis gyakran Lissa szemével látja az eseményeket, amikor a hercegnő érzelmileg felfokozott állapotba kerül, például megtámadják vagy romantikázik egy fiúval.

A Comic-Con alkalmából érkezett már egy rövid teaser a tinisorozathoz, most pedig befutott a 2022. szeptember 15-én debütáló produkció hivatalos előzetese is. Nektek hogy tetszik a tíz epizódot felvezető montázsr?