• 2022. április 22-én debütál a The Unbearable Weight of Massive Talent
  • Cage önmagát alakítja, amint elmegy egy rajongójának a szülinapjára
  • Mivel drogbáró az ünnepelt, a CIA beszervezi a főhőst

Nicolas Cage nem riad vissza a formabontó szerepektől: idén a Pig című filmben vállalt részvételével már megdöbbentette a közönséget, hamarosan pedig egy abszurd vígjátékban tűnik fel. Saját magát játssza, pontosabban egy kissé eladósodott Nicolas Cage-et alakít, aki egymillió dollár fejében elmegy fanatikus rajongójának a születésnapjára. Amikor kiderül, hogy az ünnepelt valójában spanyol drogbáró és – csak úgy mellékesen – egy Tarantino filmben is szerepet kap, a CIA szervezi a főhőst egy titkos küldetésre.

A The Unbearable Weight of Massive Talent (magyarul: A kivételes tehetség elviselhetetlen súlya) címet viselő önreflexív vígjáték alapszituációja Guy Ritchie friss rendezésének egyes elemeit idézi. A kamera mögött viszont nem a brit mester, hanem Tom Gormican áll, akinek eddig egyetlen egészestés produkció, a 2014-es Csajkeverők, illetve a Ghosted: Parás páros című sorozat fűződik a nevéhez. Alább láthatjátok 2022. április 22-én debütáló alkotásának előzetesét.

Nicolas Cage egyébként elárulta, hogy nem különösebben izgatta a lehetőség, hogy saját magát játssza. „Amikor Tom elküldte nekem a forgatókönyvet, Nicky [vagyis a főhős] egy kicsit Jerry Lewis Dilidokiban látható karakterére emlékeztetett. Mindig is csodáltam, amit azzal a filmmel művelt. Számomra Nicky ellopja a show-t. A színész ugyanakkor még szeptemberben közölte, hogy valószínűleg sosem fogja megnézni a végeredményt, mert nem akarja látni, ahogy a rendező saját neurotikus, szorongó változatát ülteti vászonra.

mv5bntgxntdjzwityjewns00n2exltljmdqtmzhjy2vkntq3yzu0xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)