Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Sokszor mondtam már, de mondom még egyszer: a modok jelentik az egyik legjobb dolgot a vidoejátékiparban, hiszen nem csak a végtelenségig képesek kitolni egy-egy játék élettartamát, hanem a végletekig megszépíthetik azt, komplett új játékokat, vagy akár zsánereket szülhetnek. Összességében tehát a legvadabb álmok létrejöttének adnak teret, s csak a kreativitás és a szakértelem szabhat határt -- meg persze a technológia.

Az említett három tényező szerencsére pont jó állásban volt, s létrejöhetett egy Watch Dogs mod a GTA 4-hez -- és itt nem egy olyan egyszerű kis szösszenetről van szó, amiben Nico karaktermodelljét sikerült lecserélni, hanem konkrét hackelés valósult meg, és még a grafikai elemek is a helyükre kerültek. Szép munka!

Pontosan ilyen a reakcióm, mikor az FTL-lel játszok:

Nem a legkönnyebb bármit is eltalálni egy rakétavetővel -- persze nem is kell nagy pontosság, a robbanás ugyanis elintézi azt, ami az útjába került, de ha mégis pontosságra vágyik az ember, akkor elég biztos kézzel kell rendelkezni a telitalálathoz. Lássuk is hát, mire képesek ezek a srácok!

Az megvan, amikor Slowpoke egy japán reggae-videóban szerepel? Nem?! Akkor tessék:

Emlékeztek, mikor infóórákon mindig megpróbáltatok egy olyan CS-meccset, amikor mindenki csak késsel van? Én igen, és arra is, hogy mindig volt egy szemétláda, aki szétlőtt mindenkit fegyverrel -- szerencsére azért vannak az osztálytársaimnál jobban koordinált emberek is, így ha én magam nem élhettem át egy ilyen meccset, legalább láthatom, milyen lett volna.

A The Crew-ban lehet megtalálni ezt a táblát, és még sok már érdekességet.

the-crew-sign.jpg

Az utóbbi idők egyik legijesztőbb játékaként tartják számon a zsáner rajongói a nemrégiben megjelent P.T.-t, pedig nem is egy igazi játékról van szó, hanem az új Silent Hill játszható kedvcsinálójáról, innen a rövidítés (Playable Teaser). Abban az esetben azonban, ha abszolút nem bírnád a félelmet, itt a Stanley P.T., amiben tökéletesen keveredik a The Stanley Parable narrátora és a P.T. játékvilága.