Észak-Korea egy bizarr állam, ahol az '50-es évek végén megállt az idő, s ahol az épp aktuális, dinasztikus rendben hatalomra jutott vezetőt istenként tiszteli az éhező, a külvilágtól teljesen elzárt nép -- bizony, Phenjanban még videojátékok sincsenek!

Normális esetben nem kerülne fel Észak-Koreával kapcsolatos hír a PC Guru Online-ra, ami azonban a napokban történt, az korántsem átlagos helyzet. Megjelent ugyanis a YouTube-on egy hivatalos, államilag pénzelt propagandafilm, melynek főszereplője egy alvó koreai férfi, aki arról álmodik, hogy hazája nukleáris csapást mér az Egyesült Államokra -- a felvételek lángoló épületeket mutatnak, a videó alatt pedig a We Are The World című dal szól.

Ennél szürreálisabbat nem is nagyon tudnánk elképzelni, holott az élet megmutatta, hogy lehet ezt még fokozni: a videót az Activision töröltette a YouTube-ról, amiért abban az észak-koreai vágók a Call of Duty: Modern Warfare 3 jeleneteit is felhasználták. Bizony, a háttérben lángoló metropolisz a neves FPS-ből lett kiollózva, csak hogy még nevetségesebb legyen az egész ügy.

A videót a LiveLeakon még meg lehet nézni (onnét illesztettük be), de csak erős idegzetűeknek ajánljuk!