• Nem készül el az EverQuest Next
  • A fejlesztők szerint nem volt elég jó
  • Három évig dolgoztak a játékon
  • Lesz még EverQuest

Az MMORPG piacon az elsők között sikereket arató sorozat, az EverQuest egyelőre nem kap új részt, a több mint három éve készülő EverQuest Next fejlesztését ugyanis ma törölte a Daybreak Games (korábbi nevén Sony Online Entertainment). Az indok nagyon egyszerű: a játék nem volt elég szórakoztató.

„Azok, akik jártasak a játékfejlesztésben tudják, hogy időről időre szembe kell nézni egy projekt leállításával. A kreatív folyamat velejárója, hogy nagy célokat tűzünk ki magunknak, keményen dolgozunk, és brutálisan őszinték vagyunk magunkkal. Az EverQuest Next esetében elképesztő eredményeket értünk el, olyanokat, amik elkápráztatták az iparbelieket, de amikor összeraktuk mindazt, amink van, arra jutottunk, hogy nem szórakoztató a játék. Tudjuk, hogy magasan vannak az elvárásaitok, mi is így vagyunk ezzel. Szembe kellett néznünk azzal a ténnyel, hogy az EverQuest Next nem tudja teljesíteni ezeket az elvárásokat.” - olvasható a játék hivatalos oldalán kihelyezett bejegyzésben.

Russell Shanks, a stúdió elnöke leszögezte, hogy ezzel nincs vége az EverQuest sorozatnak, a jövőben újabb fejezetekkel jelentkeznek, és nagyon is szeretnék bővíteni a játékuniverzumot. Addig viszont marad az EverQuest és az EverQuest II, hogy kielégítse a kalandorok vágyait.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!