Egy lengyel csapat, a varsói PlayWay (a Car Mechanic Simulator 2015-ről lehetnek ismerősek) újabb indie sétaszim-horrorral rukkolt elő, az ilyenkor zsigeri szemforgatás azonban ezúttal felesleges, lévén a The Works of Mercy című alkotás valóban döbbenetesnek tűnik.

A történet szerint egy szerencsétlen fickót alakítunk, akit a családját fenyegetve arra kényszerítenek, hogy öljön. Na de kik azok az "ők"? Ez majd a játékból derül ki, amely a fejlesztők szerint leginkább a P.T.-re (tudjátok, a Silent Hills demója, never forget) és a Gone Home-ra hajaz -- annyi különbséggel, hogy itt bizony embereket kell meggyilkolnunk, méghozzá az eddig videojátékban látott talán legrealisztikusabb környezetben. Akár VR-sisakkal a fejünkön.

A csapat Kickstarteren keresett támogatókat, szerény 15 ezer dollárt (4,2 millió forint) kérve a projektre. Ez tegnap gyűlt össze, és még van 4 további nap a gyűjtésből -- e sorok írásakor kicsit több mint 16 ezer dolláron áll a mérleg. A The Works of Mercy ráadásul nem hosszú évek múlva jön, hanem még idén augusztusban: a kampány mindössze az eladósodott stúdió fenntartása végett jött létre.

További részletekért érdemes végigböngészni a kampány oldalát, esetleg támogatni a PlayWayt, ami egyben elővásárlás is: a DRM-mentes The Works of Mercy 14 dollárba (4 ezer forint), a steames változat 17 dollárba (4800 forint) kerül.