• A Sony megerősítette, hogy hamarosan bemutatják az első PS5-játékokat
  • A jelek szerint a játékstreamelés is komoly hangsúlyt kap

A mai napon lezajlott a Sony stratégiai meetingje, ahol a PS5 is szóba került, és bár igazi újdonságokat - ahogyan arra számítani lehetett - nem árultak el a következő generációs konzolról, megerősítettek néhány olyan dolgot, amit eddig legfeljebb csak feltételezni tudtunk.

ez-hangzott-el-a-ps5-kapcsan-a-sony-uzleti-beszamolojaban.jpg

A legfontosabb: hamarosan jönnek az első játékbemutatók - hogy pontosan mikor, azt nem árulták el, de megerősítették, hogy már nem kell sokat várnunk ezekre, így a június elejére pletykált leleplezés valóban igaz lehet. Ismételten elmondták emellett azt is, hogy továbbra is év végi premierben gondolkodnak, hangsúlyozva a konzol gyorsaságát, a forradalmi kontrollert és a 3D audiót, mint fő újdonságokat.

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy külön kiemelték a PlayStation Now sikerét és a felhasználóbázis folyamatos növekedését is, hangsúlyozva a játékstreamelés, illetve a távoli elérést biztosító Remote Play fontosságát. A jelek tehát egyértelműen arra utalnak, hogy ezek a PS5 esetében már fontos alapkövekké léphetnek elő, ahogyan arra az eddigiek alapján is lehetett számítani.