• A PS5 továbbra is 2020 végére várható
  • A játékfejlesztés tekintetében sincsenek nagy gondok
  • Az előrejelzéssel azonban kivárnak

A Sony üzleti jelentéséről már olvashattatok, melyben érintőlegesen szó esett a PS5-ről is - az átláthatóság kedvéért úgy gondoltuk, erről érdemes külön hírben beszámolni, hiszen nagyon fontos információkról van szó.

A leglényegesebb: a Sony továbbra is 2020 végére tervezi a konzol premierjét. Ezt kifejezetten a koronavírus-járvány hatásairól szóló részben taglalták, kitérve arra is, hogy a játékfejlesztés tekintetében sincsenek szerencsére komoly gondok, nagyjából minden sínen van.

"Ami a PS5 megjelenését illeti: bár az olyan tényezők, mint az otthonról való munkavégzés vagy az utazási korlátozások tartogattak kihívásokat, a fejlesztés továbbra is a 2020 végére tervezett megjelenésnek megfelelően halad. Jelen pillanatban nem merültek fel komoly problémák a Sony belsős stúdióinál és a partnerstúdióknál a szoftverfejlesztési pipeline-ban" - áll a Sony üzleti jelentésében.

Úgy tűnik tehát, hogy jobb a helyzet, mint az elmúlt negyedévben, ahol a Sony előre jelezte, hogy lehetnek csúszások - végül így is lett.

tovabbra-sincs-veszelyben-a-ps5-ev-vegi-premierje-de-nagy-a-titkolozas.jpg

Ennél többet egyelőre nem hajlandóak elárulni a PS5-ről: előre jelezték, hogy a mai üzleti beszámoló során nem fogják kommentálni a PS5-tel kapcsolatos kérdéseket. Emellett megtudtuk azt is, hogy a PS5-tel kapcsolatos előrejelzéseket - melyet sokan mostanra vártak - csak a következő üzleti jelentésben, augusztusban fogják taglalni, továbbra is nagy a titkolózás tehát a nextgen konzol körül.