PC

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot kijelentette: a Watch Dogs fejlesztése során a fő platform a személyi számítógépek lesznek. Ez azt jelenti, hogy a játékot elsőként PC-re készítik el, s csak azután látnak neki a kész elemek konzolokra való átültetésének, vagyis ez pont az ellenkezője az eddig bevett taktikának.

Hosszú fejlesztés után Minh „Gooseman” Le végre készen áll arra, hogy a nagyvilág számára is bemutassa korábbi munkája, a kiugróan sikeres Counter-Strike szellemi folytatását. A tervező a héten bejelentette: a 2009-ben leleplezett Tactical Intervention első publikus bétatesztelése március 14-től 28-ig fog tartani, a tesztelés zárónapján pedig a teljes változat is megjelenik. A bétázók közé a hivatalos oldalon megejtett regisztráció után lehet bekerülni.

A Bohemia Interactive nyilvánosságra hozta, hogy milyen gépre van szükségünk ahhoz, hogy minimum beállítások mellett el tudjuk indítani az ArmA III-at. Érdemes azonban észben tartani, hogy mindez várhatóan csak az alfaváltozatra vonatkozik (az alfatesztelés március 5-én kezdődik meg), s a végleges játékhoz valamelyest eltérő komponensek kellenek majd.

  • Operációs rendszer: Windows Vista SP2 / Windows 7 SP1
  • CPU: Intel Dual-Core 2,4 GHz / AMD Dual-Core Athlon 2,5 GHz
  • VGA: NVIDIA GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3830 / Intel HD Graphics 4000
  • RAM: 2 GB
  • HDD: 15 GB

Az IGN és az Irrational Games csapata egy új videót készített, melyben a BioShock: Infinite központi karaktere, Elizabeth mesterséges intelligenciájával foglalkoznak.

Cliff Bleszinski a saját blogján kifejtette a véleményét a mikrotranzakcióról. Szerinte a játékiparnak már a nevében ott a lényeg: egy ipar, aminek a fő célja az, hogy pénzt keress, s akiknek ez nem tetszik, azok nem háborgással érvényesíthetik az akaratukat, hanem azzal, ha nem veszik meg az adott cég játékát. A probléma viszont az, hogy a leghangosabban szentségelő játékosok vannak kisebbségében, míg az átlagfelhasználó nem vágja magát földhöz a mikrotranzakció hallatán, sőt fizet is egy keveset, ha olyat lát, ami érdekli. Bleszinski kiemelte, hogy a cégek érdeke, hogy a játékaikat minél tovább megtartsák az emberek, ezt pedig letölthető tartalmakkal és mikrotranzakcióval lehet elérni. Ha ezek a taktikák nem működnének, most nem volna miről beszélni, de nagyon is működnek, úgyhogy kár siránkozni, és egyébként is, senki sem tart pisztolyt a fejünkhöz, hogy vegyünk például fegyverfestéseket. 

Minden Dead Island: Riptide előrendelő ingyenesen megkapja a The Survivor Packot. Ebben egy különleges kardot találunk, ami éghető folyadékot spriccel magából, valamit belépést nyerünk egy exkluzív üzletbe, ahol olcsóbban juthatunk hozzá felszerelésekhez és fegyverekhez, illetve nagyobb mennyiségű tapasztalati pontra is szert teszünk -- aki az angol GAME áruházában rendeli elő a programot, az az extra ruhákat tartalmazó Fashion Victim DLC-t is megkapja. Mindkét csomag a megjelenés után megvásárolható lesz: a Fashion Victim 1,5 fontért, a The Survivor Pack pedig 4 fontért.

A Battlefield 3 utolsó letölthető tartalma, az End Game a PlayStation 3-as prémium előfizetők számára március 5-én fog megjelenni; az Xbox 360-on és PC-n játszó tagok számára március 12-én; a mezei PlayStation 3 tulajok március 19-én tölthetik a csomagot, míg mindenki más március 26-án szállhat be a buliba.

Ez történt... (2013. - 9. hét)

Aki már kipróbálta a SimCityt valamelyik bétatesztelés során, minden bizonnyal észrevette, hogy nem óriásiak a városok. Erre az a magyarázat, hogy rendszer egyelőre csak annyit tud elbírni, de ahogy fejlődik a számítási teljesítmény, a városok mérete megnövekedhet. Ezt egy frissítésen keresztül fogják majd megoldani, de egyelőre ennél többet nem mondhatnak a Maxis emberei.

Az EA jelenleg azon dolgozik, hogy egy olyan rendszert állítson üzembe, amiben egyetlen lépésben be tudunk jelentkezni a cég valamennyi szolgáltatásába. Az elképzelés szerint csak egyetlen azonosítóra lesz szükségünk, amit bepötyögve a rendszer platformtól függetlenül azonnal felismerne minket, legyünk akár PC-n, konzolon vagy valamilyen mobileszközön. Ezzel lehetővé válna, hogy a támogatott programokat, például a Plants vs Zombiest elkezdjük PC-n játszani, s aztán konzolon vagy mobilon folytathatnánk ugyanott, illetve az új rendszerrel kevesebb adatot kellene tárolni a szervereken, s hatékonyabban tudna minket a cég ajánlatokkal bombázni.

Két német portál is felfedezte a korábban már pletykaszinten megemlített Assassin's Creed III: Washington Editiont. Ez lényegében az „Év játéka” kiadás, amiben az alapjáték mellett minden eddigi letölthető tartalmat (The Hidden Secrets pack, The Battle Hardened pack, The Tyranny of King Washington) megtalálhatunk. A friss információk szerint a csomag március 28-án fog megjelenni konzolokra 70 eurós, míg PC-re 55 eurós árcédulával.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2