Ez a hét ilyen listás hét volt. Először az Arany Málna-díj jelöltjeinek sorát kaptuk meg, aztán jött az Oscar-díj névsora, de kiderült az is, kik az esélyesek az ifjú Han Solo szerepére. És persze jött egy rakat új trailer, folytatódik két sorozat, J. J. Abrams producer-, rendező- és marketingzseni megint akcióba lendült, szóval ezen a héten sem unatkoztunk. Vágjunk bele… Ja, nem, az egy másik rovat. Kezdjünk hozzá!

Filmek

J. J. Abrams titokban leforgatta a Cloverfield folytatását… Vagyis inkább szellemi örökösét, az talán jobb kifejezés rá. A 10 Cloverfield Lane ugyanis jelenleg nem tisztázott módon kapcsolódik a New Yorkban rendet rakó gigantikus szörny sztorijához. Annyi biztos, hogy a Mary Elizabeth Winstead által játszott nő autóbalesetet szenved, és John Goodman karakterének pincéjében ébred fel – a filmcím valószínűleg ennek a pincének, vagy inkább bunkernek lehet a címe. A csavar az, hogy senki sem távozhat, mert a felszín lakhatatlanná vált egy vegyi támadás miatt. A trailer természetesen olyan jó abramsosan semmit sem árul el:

A 10 Cloverfield Lane-nek amúgy csak producere Abrams (bár ő ebben a titulusban is alaposan belefolyik a filmek elkészítésébe), a rendező az elsőfilmes Dan Tranchenberg. Nekünk játékosoknak ismerősen csenghet a neve, ugyanis ő hozta tető alá a Portal: No Escape-et.

Ha már a bevezetőben listákról beszéltem, ejtsük is meg az elsőt. Kiderült, kikre szűkítették le azt az állítólagosan több ezer fős névsort, akik 2018-ban Han Solóként lépnek fel a mozivásznakra, A Lego kalandot jegyző Phil Lord és Chris Miller rendezte, úgynevezett Stories-filmben (így nevezik majd a nem számozott Star Wars-epizódokat, ezekből lesz az első az idén érkező Rogue One). Íme hát a lista:

  • Miles Teller (Whiplash, Fantasztikus Négyes)
  • Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba)
  • Dave Franco (Szemfényvesztők)
  • Jack Reynor (Transformers: A kihalás kora)
  • Scott Eastwood (Clint Eastwood fia)
  • Logan Lerman (Noé)
  • Emory Cohen (Brooklyn)
  • Blake Jenner (Everybody Wants Some)

Felröppent a hír, hogy a Lucasfilm azért szeretné már most megtalálni az ideális Harrison Ford utódot, mert Han karaktere cameózna a Rogue One-ban. Ez a pletyka természetesen minden valóságot vagy értelmet mellőz, hiszen Lawrence Kasdan, a Han Solo-film írója már rég tisztázta, hogy a történet legalább tíz évvel az Egy új remény előtt fog játszódni, és ennek megfelelően keresik a színészt. A Rogue One cselekménye viszont csak napokkal fog a negyedik rész előtt zajlani, mi több, a vége talán csak percekkel előzi meg azt, hogy egy csillagromboló lecsap a Tantive IV-re a Tatooine fölött. Ráadásul, Gareth Edwards és csapata napokon belül befejezi az első Stories-film forgatását.

És ha már Star Wars, Colin Trevorrow, az egyelőre cím nélküli 9. rész rendezője viccesnek találta a petíciót, amit azért indított néhány rajongó, hogy váltsák le őt George Lucasra. Elmondása szerint nem fél attól, ha hülyét csinál magából azzal, hogy valami őrültséget hoz össze, hiszen szerinte Lucast is mindenki idiótának nézte, amikor előállt a Csillagok háborúja ötletével. A Lucasfilmnek pedig pont erre a fajta kreativitásra van szüksége.

Trevorrow emellett elárulta, hogy Rey karakterének múltját meg fogják válaszolni, szorosan együtt működik a 8. részt rendező Rian Johnsonnal, és a 9. részt nem csak önállóan nézi, hanem egy három-, hat- és kilencepizódos sorozat részeként is, úgyhogy semmit sem fog ignorálni a korábbi epizódokból.

Ide tartozik még, hogy Johnson egy hónappal elhalasztotta a 8. rész forgatását, mert kicsit átírja a forgatókönyvet. Néhány mellékszereplő szerepét megkurtítja, ezzel több teret engedve Rey-nek és Poe-nak.

Christian Bale kiszállt Michael Mann Ferrari című filmjéből, amely a híres autótervezőről, Enzo Ferrariról fog szólni, ha egyszer elkészül – mert már vagy másfél évtizede dolgoznak rajta. Bale egészségügyi okokra hivatkozott, amit nem is nehéz elhinni, tekintve, hogy a színész elég extrém mód képes lefogyni (A gépész), meghízni (Amerikai botrány) vagy megizmosodni (Batman: Kezdődik!) egy-egy filmszerep kedvéért. Ez meg ugye minden, csak nem egészséges. Maga a Ferrari munkálatai ezzel nem állnak le, még idén szeretnék elkezdeni a forgatást, csak gyorsan új színészt kell találniuk a bohém, ifjú autótervező szerepére.

Trailerrel jelentkezett Jodie Foster rendezésében, valamint George Clooney és Julia Roberst főszereplésével készült a Money Monster. A történet szerint egy Kyle Budwell (Jack O’Connel) nevű figura besétál egy élő, pénzügyi showműsor kellős közepére, hogy pisztollyal és bombával érdeklődje meg a Clooney alakította Lee Gatestől, hogyan úszhatott el az egész vagyona a műsorvezető által javasolt bombabiztos üzleti tippnek hála.

George Miller még legalább két Mad Max-filmet szeretne csinálni.

Ryan Coogler, a Creed: Apollo fia rendezője készítheti el a 2018 februárján debütáló Black Panther című filmet. A Chadwick Boseman alakította Feketepárducot viszont nem ekkor, hanem az idén bemutatásra kerülő Amerika kapitány: Polgárháborúban láthatjuk először, amiben összesen 67 Marvel-karakter tűnik fel (természetesen nem mind lesz szuperhős vagy szupergonosz).

Új előzetest kapott a Coen-fivérek filmje, az agyamentnek ígérkező Ave, Cézár!, amely február 25-én debütál a magyar mozikban.

Csak elkészül a Die Hard hatodik epizódja, a Die Hard: Year One (kommentbe jöhetnek a magyar címötletek, nyitásként tőlem egy: Die Hard 6: Megfizethetetlenül drága az életed). Korábban már írtunk róla, hogy a Die Hard 4.0: Legdrágább az életed rendezője, Len Wiseman az új filmre egy afféle előzmény-folytatás hibridet akar összehozni, amiben Bruce Willis játssza az öreg John McClane-t, egy ifjú titánt meg az újonc zsarut.

Sőt, most már azt is elárulta, hogy a múltban játszódó történet McClane és a Die Hard – Az élet mindig drága után jól elfelejtetett ex-felesége, Holly körül fog bonyolódni és azt próbálja tisztázni, miért romlott meg annyira a kapcsolatuk a Drágán add az életedre. Plusz Wiseman ígérete szerint Willis nem csak cameózni fog, hanem komoly szerepe lesz a két idősíkban zajló történet jelenkori felében.

Juan Antonio Bayona kiszállt a Z világháború folytatásából. Az ok egyszerű: Bayona jelenleg még az A Monster Calls című film utómunkálataival van elfoglalva, így kevés ideje maradt volna a World War Z 2 előkészítésére. A Paramount pedig nem akart engedni a 2017. július 9-ei premierdátumból, úgyhogy útjaik elváltak.

Trailert kapott a The Witch című horror, amely igen jól szerepelt a Sundance filmfesztiválon.

Magyar premierek január 21-én:

  • Creed – Apollo fia
  • Pofázunk és végünk Miamiban
  • Gyalog galopp
  • A lovasíjász
  • Ha isten úgy akarja
  • Alvin és a mókusok: A mókás menet
  • Így jártam a mostohámmal
  • Gondolj rám
  • Mustang
  • Emlékek őrzői

Sorozatok

Immár hivatalos: folytatódik A szökés! Wentworth Miller és Dominic Purcell visszatérnek, mint Michael Scofield és Lincoln Burrows, sőt, az eredeti alkotók, Paul T. Scheuring, Dawn Olmstead, Marty Adelstein és Neal Moritz sem maradnak otthon. A Fox emellett más régi szereplő visszatérését is megígérte.

SPOILER KÖVETKEZIK – ha még nem láttad a sorozat befejező részét, ugord a következő bekezdést!

Persze van itt egy aprócska gond, nevezetesen az a tény, hogy Scofield meghalt a Final Break című epizódban. Hogy ezt hogyan oldják meg, azt Gary Newman, a Fox igazgatója nem árulta el, de annyit azért mondott megnyugtatásul, hogy Paul T. Scheuring kitalált egy csavaros megoldást.

A forgatás a tervek szerint áprilisban kezdődik és valamikor a 2016-2017-es szezonban kerül adásba a 8-10 epizódból összeálló ötödik évad. Az epizódszám attól függ, hogy a Foxnak hogyan sikerül megegyeznie a Legends of Tomorrow-t forgató Warnerrel. Mert ugye Miller és Purcell jelenleg ezen a sorozaton dolgoznak.

Március 11-én tér vissza a második évaddal a Bosch, ennek trailerét láthatjátok alant.

Január 21-én tér vissza a CW csatornára a The 100 a harmadik évadával, amelyet most egy kibővített trailerrel kívánnak beharangozni.

Jack Bauer nélkül folytatódik a 24! A kilencedik évadként funkcionáló, tizenkét epizódból álló 24: Élj egy új napért! után a Fox berendelte a 24: Legacy pilotját – tehát a teljes évad még nem garantált. Jelenleg úgy néz ki, hogy az eredeti szériából senki sem tér vissza (még jó, szinte mindenki meghalt), teljesen új csapatot ismerhetünk meg. A főszereplő egy hazatérő veterán, aki a CTU segítségével próbálja megelőzni minden idők legnagyobb terrorcselekményét. A show-t továbbra is Howard Gordon, Manny Coto és Evan Katz viszi – pedig szerintem a showrunnerek között szintén elkélne egy vérfrissítés, az utolsó két-három évad már nagyon lapos volt.

Előzetest kapott a Star Wars: Lázadók második évadának második fele, amiben visszatér néhány régi szereplő, és ellátogathatunk misztikus világokra, miközben jobban kibontják a Ghost legénységének hátterét.

A Coolon megjelent az első magyar szinkronos előzetes az X-akták tízedik évadához. Hála a magasságosnak, Mulder és Scully magyar hangja Rékasi Károly és Náray Erika lesz, de a Cigarettázó férfi is (többnyire állandó) magyar hangját kapja vissza Cs. Németh Lajos képében. Bár a trailerben már nem szólal meg, de Skinner szintén visszakapja Varga T. Józsefet (bár az igazgatóhelyettest úgyszintén néha más szólaltatta meg magyarul).

És ha már X-akták, itt az új évad első részének első egy perce.

A Twin Peaks 2017 elején térhet vissza a televíziók képernyőjére.

Trailert kapott Eva Green sorozatának, a Penny Dreadfulnak a harmadik évada, amely tavasszal kerül a nézők elé.

A Showtime zöld utat adott a Jim Carrey felügyelete alatt készülő I'm Dying Up Here című komédiasorozatnak, amely a hetvenes években kibontakozó, később ismerté váló stand-uposokra koncentrál (az egyikük maga Carrey).

Trailerrel jelentkezett a SyFy új sci-fije, a Hunters. A sorozatban egy Flynn (Nathan Phillips) nevű rendőr a felesége elrablói után nyomoz, akikről kiderül, hogy terroristák a Földön kívülről. Így csapódik hozzá egy titkos kormányszervezethez, a CTU és a MIB ötvözéséből létrejött ETU-hoz (Exo-Terrorism Unit). A társa egy idegen ügynök, bizonyos Regan (Britne Oldford) lesz.

Az Arany Málna és az Oscar-díj jelöltjeit a második oldalon találjátok.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2