Matt Reeves 2017-ben vette le a közelgő (előreláthatólag 2021. június 25.-ére dátumozott) Batman-film rendezésének terhét Affleck válláról, ki többé-kevésbé három film keretei közt ölthette magára a denevér-detektív fekete gúnyáját (Batman Superman ellen: Az igazság hajnala, Az Igazság Ligája, Öngyilkos Osztag), ámde önálló filmet eddig még nem látott denevérember már nem is élheti meg, ami a szóban forgó színész arcát illeti.

Az új rendező, Reeves nemrégiben már nyilatkozott, hogy a karakterre fókuszáló film egy noir hangulatú detektívfilm lesz, emellett a címszereplőnek egy csapatnyi rosszarcú ellenféllel gyűlik majd meg a baja, úgyhogy várhatóan több képregényes gonosz is tiszteletét teszi majd, ámde a film munkálatainak körülményeiről, s a körülötte zajló események egyelőre jobban izgatják a rajongók fantáziáját, mint a forgatókönyv nagyvonalai.

A legfiatalabb ex-Batman nemrégiben Jimmy Kimmel showjában járt, hol ha csak némiképpen is, de megeredt a nyelve az ügye kapcsán.

Az esetben, ha valaki nem értené, Affleck azt nyilatkozta; Megpróbálkoztam vele, mint rendező, és bár egy nagyszerű forgatókönyvíróval volt szerencsém együtt dolgozni, a kép valahogy sehogyan sem akart összeállni. Hát arra jutottam, elérkezett az idő, hogy valaki más is megpróbálkozzon vele. Szerintem jó kezekbe került." 

A színész nem mondta ugyan, de a rendezőcsere és az új koncepció hozhatta magával a színészcserét is, ugyanis Reeves már korábban köztudomásra adta, hogy egy sokkalta fiatalabb Bruce Wayne-nel tudja elképzelni a történetet, ami pedig az új denevért illeti, egyelőre csak találgatni tudunk.

ben-affleck-batman.jpg