• A járványidőszak 3. legjobb mozis nyitányát produkálta hétvégén a Thor: Szerelem és mennydörgés
  • Taika Waititi akkor rendezne még egy részt, ha annak meglepő, váratlan történetete lenne
  • A rendező egyébként nem tudott a Thor visszatérését beharangozó filmvégi feliratról

Marvel blockbusterhez méltó nyitányt produkált a mozikban a Thor negyedik epizódja. A Szerelem és mennydörgés 303 millió dollárt gyűjtött az elmúlt napokban, ami a járványidőszak harmadik legkiemelkedőbb eredménye, idén pedig csak a Doctor Strange 2 premierje vonzott több nézőt. A kritika és a nézői visszajelzések azonban nem olyan egyöntetűen dicsérik a filmet, mint amire a számok alapján következtetne az ember.

taika-waititi-1024x780.jpg
(Taika Waititi. A kép forrása: Player)

A feltétel

Taika Waititi látványos trash stílusa megosztja a közönséget, jóllehet a Ragnarök elnyerte a szélesebb publikum tetszését. Az új-zélandi direktor, aki egyébként múlt héten Jar Jar Binks film ötletével borzolta a kedélyeket, az Insidernek adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy egy feltétellel visszatérne a következő epizódra is. Így hangzott pontosan a beszélgetés:

- Insider: A film végén az áll, hogy »Thor visszatér«, szóval te…

- Taika Waititi: Hát, tudod mit? Ez számomra is meglepetés volt.

- Insider: Komolyan mondod?

- TW: Nem viccelek. Láttam moziban és arra gondoltam, hogy »ó, basszus, tényleg?«. Még Chris [Hemsworth] is úgy volt vele, hogy »Mi a fene?«. De ő természetesen visszatér [a következő részre]. Ő a legjobb karakter. Én ugyan kissé elfogult vagyok, de őt a legjobb nézni.

Pillanatnyilag nem tudom, hogyan tovább. Kifejezetten szívesen rendeznék még egy epizódot, de csak akkor, ha Chris is benne van. Viszont meglepőnek és váratlannak kéne lennie ahhoz, hogy el akarjam készíteni. Például mi lenne az új felállás? A csaták és az összes harcjelenet rendben vannak, de a történetben szeretnék valami váratlant húzni. Mintha csupán 5 millió dolláros filmet készítenék harcok nélkül, mondjuk Thor utazik. Mint a Nebraska.”

Ti szívesen néznétek a Bruce Dern, Will Forte és Bob Odenkirk főszereplésével készült 2013-as road movie-hoz hasonló Thor filmet? Nektek hogy tetszett Waititi újabb formabontó rendezése? Írjátok meg kommentben!