• Taika Waititi egyelőre nem találta ki saját Star Wars filmje történetét
  • El akar szakadni a Skywalkerektől, mivel nincs ideje alaposan megismerni történetüket
  • Felvetette egy Jar Jar Binks mozi lehetőségét
  • A tervek szerint 2025-ben kerül mozikba rendezése

Noha nagy tervekkel vágott bele a Lucasfilm a Skywalker-érán kívüli Star Wars univerzum építésébe, elég nyögvenyelősen haladnak a mozifilmek munkálatai. Petty Jenkins Rogue Squadronja kreatív különbségek miatt csúszik, Rian Johnson trilógiájáról évek óta nem érkezett érdemi hír, Taika Waititi viszont a Thor 4 bemutatója apropóján nyilatkozott egyelőre cím nélküli Csillagok háborúja filmjéről.

Mikor foroghat a film?

A The Wrap érdeklődésére elmondta, hogy bár felmerült az idei forgatás lehetősége, erre biztosan nem kerül sor. „Augusztustól egész évben Új-Zélandon leszek, az Our Flag Means Death és a Time Bandits produkcióiban dolgozom, miközben továbbra is írok. Egyelőre próbálom kitalálni a [Star Wars epizódom] történetét” – magyarázta.

Újszerű Star Wars film készül

A The Rolling Stone magazinnak adott interjújában azt is elárulta, hogy nem a Skywalker család köré szeretné felhúzni a forgatókönyvet. „Tudod, nem akarok valami olyasmivel foglalkozni, ami ennyire becses a rajongók számára. Ezen kívül pedig úgy érzem, túl sokat kellene kutatnom, amire meg egyáltalán nincs időm. Nézd, több ezer könyvet írtak már a karakterekről és a Star Wars univerzumról, és nem tudnám feldolgozni őket. Szóval nem mondhatom magabiztosan, hogy képes lennék valami olyasmit csinálni, ami nagyon közel áll az eddig látottakhoz. Mindemellett nem ígérem, hogy hogy nem fogom ezt csinálni, csak azt mondhatom, hogy könnyebb lenne, ha nem kellene ezt tennem. Szeretnél megnézni egyébként egy Jar Jar Binks filmet? " – idézte az élcelődő direktort az Esport1.

axn-justice-for-jarjar-binks-8.jpg
(A kép forrása: Viasat3)

A beszélgetéshez hozzátartozik, hogy az amerikai magazin riportere igennel felelt a költői kérdésre, majd arról faggatta a komikust, hogy ha ennyire eltávolodna a korábban látottaktól, miért épp a Csillagok háborúja univerzumot választotta, rendezhetne eredeti ötleten alapuló sci-fit is. Waititi végül elviccelte a választ: „Tudod mit, valószínűleg igaza van annak, aki így látja. Most, hogy jobban belegondolok, ha elveszel mindent a Star Wars védjegyeiből, az már nem feltétlenül Star Wars."

A stáb

Jojo Nyuszi és a Thor: Ragnarök alkotója nem csak a rendezést vállalta. Közösen jegyzi a forgatókönyvet az 1917, a Londoni rémtörténetek és az Utolsó éjszaka a Sohóban írójával, Krysty Wilson-Cairnsszel. Waititi egyébként második alkalommal lép a messzi és réges régi galaxisba. Az új-zélandi származású direktor készítette a The Mandalorian nyitóévadjának sokszorosan méltatott szezonfináléját.

nfkg2kagcqf3w9fxzjcoaf.jpg
(A kép forrása: Games Radar)

A STAR WARS SOROZATOK ÜTEMTERVE

A STAR WARS MOZIFILMEK ÜTEMTERVE

  • Star Wars: Rogue Squadron (r. Patty Jenkins) – elhalasztva (eredetileg 2023 decembere)
  • névtelen epizód (r. Taika Waititi) – várhatóan 2025
  • Rian Johnson trilógia 1. rész – várhatóan 2027
  • Rian Johnson trilógia 2-3. rész – dátum nélkül
  • A Droid Story – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. Kevin Feige) – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. J.D. Dillard) – dátum nélkül