...és ez a jó hír nem más, mint hogy a Bethesda nemcsak jelen lesz a kiállításon, de magával viszi és bemutatja a készülő Fallout 3 legfrissebb verzióját is. A két hete kiadott friss képek (lásd lent) meglehetősen ígéretesek, és miután a játék a tervek szerint november végén debütál, egy július környéki „build” elméletileg eléggé korrekt képet kell, hogy mutasson.

Az említett képek egyikén egyébként abba a szülinapi partiba pillanthatunk bele (bal szélen) , melyet a játék elején, a 10. életévünkbe fordulva rendeznek számunkra a Vault 101-ben, és melyen megkapjuk hű társunkat, a Pip-Boy 3000-et. A másikon pedig nagy valószínűséggel másik hűséges partnerünk, Dogmeat látható, „aki” a rajongók nagy örömére visszatér. Ezzel kapcsolatban a GameSpy legutóbbi előzetese megjegyzi, hogy a Fallout 3 nagy okossága a felelősség, a következmények vállalása és elszenvedése lesz – ha például ebünk elpusztul, nincs mód, hogy feltámasszuk őt, hacsak nem a mágikus „mentés/visszatöltés” kombóval. Aki óvatos, a „maradj” paranccsal persze akár a Vault 101 ajtajánál is „leparkolhatja” Dogmeatet, aki ott dekkol, míg visszatér gazdija, de akkor elesünk a bónuszoktól: a drága állat ugyanis utasításunkra bejárja a környéket, és  begyűjti, apportírozza nekünk a fontos cuccokat (lőszer, gyógyszer, fegyver).

A harmadik képről is volt néhány szava a portál szerkesztőinek, akik voltak olyan szerencsések, hogy belekukkanthattak a játékba. A demonstráció a washingtoni National Mall területén játszódott; ez az a nagy park, mely a Capitolium és a Fehér Ház között terül el, és melyen ma számos emlékmű terül el, például a Lincoln Memorial – ezek mindegyike a Fallout 3-ban már csak lövészárkokkal és alagutakkal összekötött füstölgő rom, a fővárost elfoglaló szupermutánsok „játszótere”. A rusnyaságok RPG-vel és „supersledge” néven emlegetett elektromos pörölyökkel támadtak hősünkre, aki power armorban, minigunnal a kezében vette fel a harcot, meglehetősen heves párbajt vívva, hogy aztán dicstelenül egy Fat Man (mini nukleáris bomba) robbanása tegyen pontot élete és a demó végére.

Nos, aki tehát mindezekre kíváncsi, legyen velünk július 15-17. között, hiszen a távolmaradók ellenére is azért marad bőven megmutatni és beszámolni való az E3 Media & Business Summit 2008 rendezvényéről, melyen remélhetőleg a PC Guru is képviselteti magát, de a PGO mindenképp napra kész infókat fog szállítani mindenről.