Lassan már nem telhet el úgy hét, hogy ne volna szó a sokak által utált DRM-ről. Ugyebár legutóbb a Spore kavart nagy port, de a Crysis Warhead is megkapta a magáét az Amazon-felhasználóktól (értsd: durván lepontozták a játékot), most pedig a Fallout 3 került rossz értelemben vett reflektorfénybe, a SecuROM miatt. A nagy gond az: nem is egy felhasználó jelezte, hogy a játék nem települ fel, ha a SecuROM kalózkodásra IS alkalmas szoftvereket -- mint pl.: Daemon Tools, CloneDVD, vagy Nero -- talál a gépünkön. A Bethesda ügyfélszolgálata szerint a probléma az említett alkalmazások eltávolításával, majd a játék újbóli telepítésével orvosolható (azonban a hírek szerint ez nem igaz), ha ez nem működik, akkor a SecuROM-ot fejlesztő vállalattal kell felvenni a kapcsolatot, vagy megvárni egy esetleges hibajavítást. A SecuROM érdekes módon nem települ fel a gépünkre, hanem a lemezről fut, de ez mit sem változtat a problémán.

A dolog érdekessége az, hogy korábban Pete Hines azt nyilatkozta, hogy a játék semmilyen, vagy csak nagyon kismértékben fog másolásvédelmi eljárást használni. Erre a kijelentésre persze még élesen emlékeznek a felhasználók, és már hazugnak is kikiáltották a céget és Hines urat -- amiben lássuk be, van némi igazság. Természeten még nem érkezett reakció a cégtől de, ami késik, az nem múlik.

Hogy a történet teljes legyen, nem árt megjegyezni, hogy a szép értékelések mellett azért jócskán vannak hibái is a játéknak, főleg a konzolos verziókban, ahol a játékosok már panaszkodtak is arra, hogy nem tudják megcsinálni az utolsó küldetést, mivel a játék összeomlik. Azonban ennél érdekesebb, hogy az IGN nemrég mindenféle jelzés nélkül megváltoztatta a játék értékelését, és kitörölte a PS3-as verzió hibáit taglaló bekezdést. Szerencsére még itt-ott megtalálható ez a bekezdés az eredeti formájában, amiben azt olvashatjuk, hogy a játék befagyogat, amit csak újraindítással lehet orvosolni, vagy hogy ha egy ismerősünk bejelentkezik, akkor elhomályosodik másodpercekre a képernyő, és még más apró, de roppant zavaró hiba tapasztalható.