A 2008-as év nagyon sok értékes játékot hoz majd számunkra, ám minden bizonnyal az egyik legnagyobb durranást a Fallout harmadik felvonása okozza majd. Tavaly még rémesnek tűnt a megjelenési dátuma, azonban mostanra már egész tűrhető a november végi eljövetel - mely remélhetőleg már így is marad. A posztapokaliptikus világ ugyan kicsit más szemszögből tér vissza a képernyőkre, azonban ettől függetlenül elég ígéretes darabnak néz ki. A Bethesda Softworks egy jóval brutálisabb, teljesen 3D-s akciójátékot nyújt felénk, mely sajnos már nem tartalmaz annyi RPG-elemet, mint elődjei.

De miért is született meg az ötlet a fejemben, hogy a Fallout 3-ról egy hírt írjak? Megvan, hiszen egy nagyon fontos információt tett közzé Peter Hines uraság (Bethesda nagyúr), melyet nem bírtam magamban tartani. Szóval egy interjú során elárulta számunkra, hogy valószínűleg a végleges változat világa kb. akkora lesz, mint az Oblivion világának a fele. Hát ez bizony elég lehangoló így első olvasásra, azonban rögvest hozzátette, hogy a fejlesztés menete közben mégis előfordulhat, hogy esetleg ez az 50% megközelítse a 80%-os értéket. Tisztázva a dolgokat: semmiképp sem lesz olyan nagy a Fallout 3 környezete, mint az Oblivioné, viszont legrosszabb esetben is egy fele akkora játszóteret kapunk.

Nos, énszerintem egy esetben nézhető el a srácoknak ez a kis átméretezés: ha minden más játékbeli elemet tökéletesre fényeznek. Erre pedig, valljuk be, minden esély megvan az eddigi adatok ismeretében.