...hiszen Falloutból sosem elég, szomjazunk az újabb kalandokra, és Amerika is elég nagy ahhoz, hogy megtudjuk, mi történt más államokban, városokban. A június 23-án megjelenő új pakk ismét remek hangulatot ígér: ezúttal Maryland Point Lookut nevű állami parkjába teszünk egy laza kirándulást, amelyet csodás módon megkíméltek a kínaiak, azaz ide nem pottyant bomba — persze ez nem jelenti azt, hogy csirkeszendvicses piknikezés és mezítlábas fűben séta vár ránk... A zöldövezet eleve hatalmas (az alapjáték területének egyötöde), köddel belengett mocsárral és dombokkal, katedrálissal, világítótoronnyal, no meg jó sok mucsai redneckkel.

A három fejezetből álló fősztori főhőse egy Desmond nevű volt titkosügynök, jelen állapotában ghoul, aki egy kies, ám szerfelett szétesőfélben lévő vidéki kúriában próbálja meg visszatartani a Tribal nevű szekta belterjes szaporodástól elrusnyult és agyament tagjait, amely harcban igényt tart segítségünkre is. Ahhoz azonban, hogy megtudjuk, ki a jó és ki a rossz fiú, be kell épülnünk a fanatikusok közé, aztán saját stílusunktól függően adhatunk a karmánknak pro vagy kontra, ahogy tetszik.

Természetesen a sandbox-életérzés most is megmarad: fél tucatnyi „titkos küldetés” vár ránk, ha bekóboroljuk a fura hangoktól és még furább szerzetektől terhes terület zegzugait. Ha meg nagyon hiányozna már a jó öreg Washington D.C. a szupermutánsokkal és a raiderekkel, kompra szállva bármikor hazaugorhatunk, feltöltődni a jó kis sugárzásban gazdag fővárosi levegővel.

Ja igen, míg el nem felejtem: a fejlesztők a marylandi kirándulást csak 17-es szint feletti „magányos vándoroknak” ajánlják...

És akkor a friss kedvcsináló hangulatbomba; jelszó: „You are not welcome in this place!”...