A múlt héten egy hiba folytán a brit PlayStation Store-ban egy rövid ideig díjmenetesen lehetett beszerezni a Bethesda akciójátékához, a Fallout 4-hez tartozó, amúgy igencsak borsos áron, 40 fontért kínált Season Pass-t. A szemfüles felhasználók már dörzsölték a tenyerüket a ma megjelenő Automatron DLC által kínált tartalmakat böngészve, ám ők egészen biztosan nem vethetik bele magukat az új kalandba - hacsak nem vásárolják meg a szezonbérletet - , ugyanis a Sony minden trükkösen beszerzett Season Pass-t érvénytelenített az érintett PS4 tulajdonosok gépein. 

A japán vállalat egyszerűen egy lejárati dátummal látta el ezeket a bérleteket, így hiába birtokoljuk azokat, nem tűnnek fel a könyvtárban a hozzájuk kapcsolódó tartalmak (hasonlóan járt el anno a Silent Hills P.T. esetében is a Sony), és nem is tudjuk letölteni újra a Season Pass-t ingyenesen. A csomagban megtalálható Fallout 4-es PS4 témát azonban meghagyta a Sony a felhasználók tulajdonába, így legalább maradt valami az „ingyenes” szezonbérletből hírmondónak.

A múlt héten azt írtuk, hogy a „Sony várhatóan nem tiltja le a megvásárolt példányokat”, de ebben nagyot tévedtük. Szerintetek helyesen járt el a japán cég? Vagy inkább nagylelkűen szemet hunyhatott volna a dolog felett, hogy azután a saját PR-jának erősítésére használja fel az esetet? Ti mit gondoltok?