A Far Cry 3-ról elterjedt egy pletyka a napokban, mely szerint a játék főszereplője, Jason a játék végén szembesül vele, hogy nemezise, a barátai haláláért felelős bandavezér Vaas nem más, mint saját maga, csak épp a szigeten töltött idő alatt két személyiséget fejlesztett. Mi tagadás, ez egy marha jó ötlet, akik látták a Harcosok klubja című filmet, tudják, hogy miért (akik meg nem, azok nézzék meg, megéri).

Sajnos azonban a játék producere, Dan Hay a CVG-nek adott interjújában elárulta, hogy erről szó sincs, Vaas végig külön karakter lesz. Ugyanakkor azt megerősítette, hogy a főszereplő Jason jelentős változásokon megy keresztül a kampány folyamán, így nem lesz könnyű megmondani, hogy most hős, vagy antihős.

"Amikor ránézel Vaasra és magadra, és észreveszed, hogy tulajdonképpen mind a ketten ugyanazt csináljátok, elindul a belső konfliktus. A sziget szép lassan felemészti a karaktered. Megjelennek a tetoválások a testeden, melyek elmesélik, hogy miket tettél és hogy játszottad a játékot. És rájössz, hogy nem sok különbség van azon emberek között, akiket gyűlölsz, és közted."

Mi tagadás, az ötlet remekül hangzik, nagyon várjuk, hogy élőben is lássuk, hogy működik a gyakorlatban. A játék novemberben fog megjelenni PC-re és konzolokra -- a fantasztikus gyűjtői kiadás megvolt?