• Látszólag a Ubisoft újrahasznosította a Far Cry 4 térképét
  • A vízrajzi sajátosságok kíséretiesen hasonlítanak
  • A sztori szempontjából nem lehetséges, hogy Oros és a Kyrat egy és ugyanaz

A jelek arra utalnak, hogy a Ubisoft könnyebbik utat választotta a Far Cry Primal pályájának elkészítése során, a Far Cry 4 és a kőkorszaki helyszín földrajzi tulajdonságai, konkrétan a vízrajzi sajátosságai között ugyanis tagadhatatlan hasonlóságok vannak, olyanok, mik elsőre nem tűnnek fel, de jobban megnézve azonnal világosak. 

far-cry-primal-fra-cry-4-terkep.jpg

Erre könnyen lehet azt mondani, hogy biztosan arról van szó, hogy a Far Cry 4 himalájai helyszíne a tízezer évvel ezelőtt játszódó Far Cry Primal vadászmezőjének jövőképe, ám ez nem állja meg a helyét, a sorozat legfrissebb része ugyanis egy kontinenssel arrébb található, Európában.

És mi van a kontinensek vándorlásával? Lehet, hogy az évek során Oros a Himalája lábához csúszott? Jó ötlet lehetne, de nem volt erre elegendő idő, a kontinensek vándorlása ugyanis több millió évig tart, és egyébként sem megvalósítható, hogy egy teljes térség egyszer csak egy felgyűrődéssel keletkezett hegységlánc lábánál kössön ki.

Nem maradt tehát más magyarázat csak az, hogy a Ubisoft fejlesztői jó pár módosítás mellett, de láthatóan újrahasznosították a korábbi munkájukat. A vízrendszert egyes helyeken megritkították, máshol felduzzasztották, és persze a domborzat is változott valamennyit, de, úgymond, hozott anyagból dolgoztak.