A Beamdog kiadóról még nem sokat hallhattunk. Ennek az internetes videójáték-terjesztőnek van egy kis fejlesztőcsapata, az Overhaul Games, amelynek két dolgot köszönhetünk. Az első, hogy elkészítették a méltán híres MDK 2 HD változatát (amely 2012. augusztusi számunk teljes játéka volt), másodszor, tavaly elkészítették a Bioware immár kultikus RPG-jének, a Baldur’s Gate-nek az Enhanced Edition, azaz továbbfejlesztett változatát. És lassan, de biztosan hálát adhatunk nekik harmadszor is, ugyanis már dolgoznak a Baldur's Gate II: Shadows of Amn felújításán.

„Keményen dolgozunk a BG2:EE-n, és jól haladunk. Phil (a vezető tervezőnk) említette nekem, hogy több mint 350 ezer szónyi új tartalom került bele” -- mondta a Beamdog főnöke, Trent Oster a Shack News portálnak. Ez főleg új küldetésekben, valamint a Shadows of Amn alapjáték és a Throne of Bhaal kiegészítő sztorijának kibővítésében lesz tetten érhető. Windowson és Macen minden újdonság helyet kap a játékban, míg az iOS és iPad változatokhoz DLC-ként tölthetjük majd le őket.

A fejlesztők hamarosan további részleteket is elárulnak, illetve Oster megerősítette, hogy a Baldur’s Gate II felújításának befejezése után készítenek DLC-ket az első rész Enhanced Editionjához is. Pontos dátumot a megjelenéssel kapcsolatban nem közöltek, de még idén kiadják.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Baldur's Gate II: Shadows of Amn Enhanced Edition -- Megjelenés: Nem ismert (PC, iOS, iPad) -- Gépigény: Nem ismert