• Készülőfélben volt a hatodik Five Nights at Freddy's
  • De Scott Cawthon inkább abbahagyta a munkát
  • Túl nagynak érzi az elvárásokat
  • Már nem élvezi a munkát
  • Viszont nem hagy fel a játékfejlesztéssel

Scott Cawthon az utóbbi hetekben több nyomot is elhintett, ami arra utalt, hogy készül a hatodok Five Nights at Freddy’s. Most végre elismerte ezt, de egyből le is lombozott mindenkit, mert bejelentette: nem fog elkészülni a hatodik felvonás. Az ok egyszerű: nem akarja megcsinálni.

A Steamen közzé adott nyilatkozatában kifejtette, hogy már nem igazán élvezi e sorozat fejlesztését, mert túl nagy a nyomás rajta a rajongók támasztotta elvárások miatt, és érzése szerint ezeknek az elvárásoknak már nem is tudna megfelelni. Főleg mert ő maga nem élvezi a munkát. Szeretne visszatérni oda, ahonnan kezdte, arra a pontra, amikor élvezett volt számára a játékfejlesztés.

Pont ezért nem hagy fel a videojátékok készítésével, sőt elmondta, hogy valami olyasmit fog készíteni a jövőben, mint a Foxy Fighters volt. Annak elkészítését nagyon élvezte, már csak azért is, mert tudta, hogy afféle fan-service lesz, így nem volt rajta semmiféle nyomás. Szóval valami ilyesmit akar összehozni. Viccesen megjegyezte, hogy talán egy pizzéria Tycoon-játék lesz a következő dobása.

Végezetül leírta, hogy a Five Nights at Freddy's film jó kezekben van a Blumhouse-nál, ő maga pedig egy VR-játékon dolgozik jelenleg. Ugyanakkor a hatodik Five Nights at Freddy's-ból nem fog közzé tenni semmit és azokat is ugyanerre kéri, akik valamilyen módon kapcsolódtak a projekthez.