• A Custom Game Pass a DoTA 2-re érvényes
  • A Valve a CGP-be custom game-eket válogat be, amik többek különféle kiegészítőknél
  • A CGP-be bekerült mod ingyenes marad
  • A csekély árért cserébe a mod mellé különféle extrák járnak

A Valve csak nem akar leszakadni a fizetős modok témájáról. Tavaly áprilisban állt elő a nagy ötlettel, hogy a Steam Workshopban a modderek pénzt kérhessenek portékáikért. A dolog pöppet rosszul sült el, olyannyira, hogy kurta öt nappal később a kezdeményezés írmagját is kitörölték a Steam rendszeréből.

De úgy néz ki, hogy a fizetős modok témája továbbra is foglalkoztatja a Valve-et, úgyhogy most más formában kísérleteznek. A DoTA 2 kapja meg az úgynevezett Custom Game Passt, amely keretében a cég saját kezűleg válogat be 30 napra custom game-eket. Eme modok többek néhány harci kiegészítőnél, lényegében önálló játékprogramok, amik vagy kiegészítik, vagy teljesen átalakítják a DoTA 2-t.

Fontos, hogy a Valve és nem a modder dönt arról, hogy fizetőssé válik-e – márpedig a cég csak már bizonyított modokat szeretne a CGP-ben tudni, szóval a szelekció valószínűleg szigorú lesz. Az első kiválasztott mod a Roshpit Champions, ezt 1 dollárért, vagyis nagyjából 250-300 forintért vehetjük meg. Mint látható, mindez inkább jelképes összeg, ráadásul hiába kerül be egy játék a CGP-be, a nagyközönség számára továbbra is ingyenes marad.

Akkor miért éri meg kiadni rá azt az 1 dollárt? – kérdezhetnénk. Nos, azért, mert ezért kapunk még extra stasht (6 helyett 24), bónusz karakter slotokat (4 helyett 12), és perkeket (10% XP, 50% loot bónusz).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!