• A Velencei Filmfesztivál több perces ovációval fogadta a szeptember 22-én debütáló Nincs baj, drágám
  • Utópisztikus életforma-kísérletben részt vevő közösséget látunk, ahol a nők kiszolgálják férjüket
  • Főszerepben Florence Pugh, Olivia Wilde, Harry Styles, Chris Pine és Gemma Chan

Olivia Wilde-ot Hollywood egyik legígéretesebb rendezőjeként tartjuk számon. Red Hot Chili Peppers-nek készített klipje és Éretlenségi című generációs filmje után pazar színészgárdával készült disztópiával jelentkezik. A bulvár sajtónak a rendezőnő és Shia LaBeouf, illetve Florence Pugh közti vélelmezett viszályok szolgáltattak témát az elmúlt hetekben – a színészből rendezővé avanzsált Wilde nem kívánta kommentálni az általa öngerjesztőnek tekintett pletykákat –, ami viszont a film minőségét illeti, a Velencei Filmfesztivál közönsége öt perces álló ovációval ünnepelte a stábot a vetítést követően. Érdekesség, hogy Pugh a Dűne 2 forgatása miatt a sajtótájékoztatón nem vett részt, csak a vetítésre érkezett csillogó ruhában.

A kritikák

Az R-es korhatár-besorolású alkotás megítéléséhez hozzátartozik, hogy az eddig megjelent kritikák ambivalens módon fogadták a filmet. Az újságírók a túlzottan kiszámítható végkifejletre és a már több ízben feldolgozott mondanivalóra panaszkodnak, ugyanakkor a közegábrázolást, az operatőri munkát, a hangulatkeltést és a színészi játékot sok dicséret érte.

3056301176102338773430252793000782012051586n.jpg
(A stáb Velencében: A kép forrása: Don't Worry Darling, Facebook)

A film története

Nincs baj, drágám (Don’t Worry Darling) az optimizmustól kicsattanó ötvenes években játszódó kísérletet tár elénk. Az amerikai sivatag közepén felhúzott, bőségben dúskáló, aranyozott patyomkin városba költözik néhány pár, akik a jövő életmódját igyekeznek meghonosítani. Míg a férfiak a cég sikeréért dolgoznak, a nőknek semmi más dolguk nincs, mint élvezni a bőséget az atyáskodó, paternalista rendszerben, illetve érzelmi támaszt nyújtani a férjüknek.

Alice szemét eleinte teljesen elvakítja a párja iránt érzett szerelem, idővel azonban egyre nehezebben viseli a bezártságot. Rémlátomásokban szenved, majd nyilvánosan megkérdőjelezi a szabályok helyességét. Florence Pugh mellett színészként is feltűnik Olivia Wilde, illetve Harry Styles (Dunkirk), Chris Pine (Wonder Woman) és Gemma Chan (Örökkévalók) alakítják a főbb szereplőket. A hazai premierre 2022. szeptember 22-én kerül sor.