• Csalás miatt dobták ki a Fortnite világbajnokság döntőjéből Damion „XXiF” Cookot
  • A gyanú szerint a profi játékos másokkal együttműködve ért el magas pontszámot a kvalifikációban
  • Ezért pedig egy 14 napos bant is kiosztottak neki

Nagyban zajlik a Fortnite világbajnokság nyílt kvalifikációs szakasza, és a tét sem apró: az ilyen versenyek megnyerésével járó dicsőség mellé ugyanis az Epic még 1 millió dolláros (288 millió forintos) összdíjazást is bedobott. Ahogy azt várni lehetett, sajnos nem mindenki játszik tisztán a megmérettetéseken, azonban a fejlesztők a jelek szerint továbbra sem tolerálják az ügyeskedésnek semmilyen válfaját.

fortnite-csalogatas-0.jpg

Erről pedig Damion „XXiF” Cook, is meggyőződhetett nem olyan rég, méghozzá a saját bőrén. A profi Fortnite játékos a versenysorozat harmadik hetén kvalifikálta magát a New York-i döntőbe, azonban felmerült a gyanú, hogy ezt nem egyedül, hanem barátai hathatós segítségével érte el. Az online selejtezők során ugyanis a helyezés mellett a gyilkosságokért is pont jár, XXiF pedig az egyik landolása után feltűnően könnyen szedett le két másik játékost, akik történetesen az ismerősei voltak.

Az eset természetesen azonnal körbejárta az internetet, és az Epic is vizsgálódásba kezdett, melynek most lett meg az eredménye. Ez alapján mint XXiF-t, mind a vele összedolgozó játékosok 14 napos bant kaptak a kompetitív játékmódokban, valamint a döntőre kijutó XXiF is természetesen búcsút mondhat a New York-i szereplésének.