• Március 17-én törli a Bethesda a The Elder Scrolls Online előfizetéses rendszerét
  • Június 9-én megjelenik az Xbox One és a PS4 kiadás
  • Az előfizetés helyére mikrotranzakció kerül
  • Bemutatkozik a Crown Store, és az új valuta, a crown
  • A konzolos változatok minden időközben megjelent és a jövőben elkészülő frissítést tartalmazzák
  • Hamarosan jön a Champion és a Justice rendszer
  • The Elder Scrolls Online teszt

Jó ideje tudtuk már, hogy előbb vagy utóbb, de ejteni fogja az előfizetéses modellt a The Elder Scrolls Online. Erről árulkodott az, hogy eltörölték a féléves előfizetési opciót, majd pedig az, hogy Ausztrália egyik nagy játékboltjában eltávolították az összes lemezt és előfizetési kártyát a polcokról -- most a fejlesztőcsapat megejtette a hivatalos bejelentést.

Március 17-én startol a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, s így már a "free-to-play" MMORPG táborába tartozik ez a játék is, bár az alapprogramot meg kell venni, ha még nincs meg. Természetesen az előfizetés eltávolításával bejön a mikrotranzakciók intézménye a Crown Store képében, ahol az új valuta, a crown segítségével vehetünk kozmetikai, illetve a játékot segítő tárgyakat. Ehhez kapcsolódóan benevezhetünk az ESO Plus programba, ami egy havi előfizetéses megállapodás, melynek keretében a pénzünkért különféle extrákat, kiegészítőket és költeni való koronát kapunk. Aki persze nem akar egy árva petákot sem költeni a játékra, az sem marad ki teljesen, a hibajavítások ugyanis mindenkinek járnak, illetve a jövőben érkező bővítmények is kötetlenül elérhetők lesznek.

A Bethesda ezen kívül bejelentette, hogy június 9-én végre Xbox One és PS4 konzolra is megjelenik a The Elder Scrolls Online, mégpedig rögtön a Tamriel Unlimited, így szerencsére elég lesz az Xbox Live, illetve a PSN előfizetést fenntartani ahhoz, hogy a játékot élvezhessük. Az átirat a konzolos irányítás miatt szükséges változtatások mellett minden, időközben PC-re már megjelent tartalmat magába foglal, illetve azokat az újdonságokat is, amik a konzolos premierig elkészülnek -- ilyen új tartalom a Champion és a Justice rendszer. Előbbi a maximális szintet már elért játékosoknak szól, újfajta fejlődési metódust kínálva, utóbbi pedig a játékvilág tolvajainak és gyilkosainak méltó büntetéséről gondoskodik.