• A Batman: The Talltale Series többjátékos módja a Crowd Play
  • Ez egy lokális multiplayer mód
  • Maximum 12 játékosnak enged beleszólást a játékba
  • Lehetséges, hogy a jövőben lesz streaming funkciója

Furcsa volt a gondolat, hogy egy szigorúan történetközpontú, főleg párbeszédekre és döntésekre épülő játékba többjátékos módot akar egy fejlesztőcsapat, de a Telltale így határozott, megoldásuk viszont korántsem hagyományos. A Batman: The Telltale Seriesben tulajdonképpen egy játékos van, egy host, aki egy URL segítségével „közvetítheti” a játékot a kiválasztott barátainak, akik megszavazhatják, hogy adott esetben milyen döntést hozzon. A host ezt az egyik játékmódban vagy megfogadja, vagy nem, a másik játékmódban pedig automatikusan az a döntés lép életbe, amire a legtöbb voks érkezett, ebbe a játékosnak nincs beleszólása.

Nos, sokan úgy gondolták, hogy ez lehetőséget ad majd arra, hogy akár 2000 ember is beleszólhasson a játékba, így valódi közösségi programot faragva a Batmanből. De nem ez a helyzet. A Telltale a Comic Conon rombolta le a kedélyeket, amikor bejelentette, hogy a Crowd Play nevű játékmód mindössze 12 vendéget támogat, ráadásul lokális többjátékos módnak készült. Magyarul: ott kell ülnöd a pajtid mellett, és azt a monitort nézned, amit ő.

Szóval, ha meghívsz 2000 embert a nappalidba, akkor támogathatná a Crowd Play ennyi vendég beleszólását, de a Telltale úgy vélte, hogy ilyen úgysem történik meg, így kisebb csoportokra tervezte meg a „többjátékos módot.”

Szóval, a lényeg: meghívod a haverjaidat magadhoz, akik egy URL-en át beleszólhatnak a játékodba, miközben ott ülnek mögötted, és a Crowd Play egyik módja lehetővé teszi, hogy ignoráld a szavazatukat. Lehet én értek valamit félre, de nem egyszerűbb akkor már kivonni a Crowd Play-t a képből és a pici szánkkal kibickedni? Ennek így nem sok értelme van.

Ráadásul a játékmód nem is lesz minden platformon elérhető. PC-n, PS4-en, PlayStation 3-on, Xbox One-on és Xbox 360-on gond nélkül fog futni, ám mobiltelefonokon vagy tableteken elérhetetlen lesz ez a funkció.

Végezetül, ahogy az már korábban is elhangzott, a Crowd Play nem támogatja a streaminget. A Telltale szerint lehet próbálkozni, de nem fog működni. Viszont dolgoznak azon, hogy ez végül – talán egy későbbi frissítés formájában – bekerüljön a programba, ami azért több értelmet adna ennek a többjátékos módnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!