• Gal Gadot a kultikus Kleopátrát alakítja a Paramount filmjében
  • Kari Skogland (A Sólyom és a Tél Katonája, A szolgálólány meséje) a rendező
  • Egyelőre nem ismert a történet

A Sólyom és a Tél Katonája című Marvel sorozat rendezése után DC színésznővel dolgozhat együtt Kari Skogland. A Deadline információi ő kapta a Gal Gadot főszereplésével készülő Cleopatra direktori pozícióját. Skogland Patty Jenkins-t váltja a rendezői székben, mivel utóbbi éppen a kreatív ellentétek hálójában őrlődő Star Wars: Rogue Squadron és a szintén Gadot nevével fémjelzett Wonder Woman 3 című produkciókon dolgozik.

A szolgálólány meséje korai epizódjainak készítésében is részt vevő Skogland filmmel kapcsolatos koncepciójáról nem beszéltek a források, de feltételezhetően a címszereplő Caeserral vagy még inkább Octavianus-szal folytatott románcára lesz kihegyezve a történet, amihez egyébként Laeta Kalogridis életrajzi drámája szolgál alapként.

Ismereteink szerint Kelopátra az Egyiptomot uraló Ptolemaida-ház egyik utolsó uralkodója volt, aki Caesarral, majd az Octavianus riválisával, Marcus Antonius-szal is romantikus kapcsolatot ápolt. A későbbi Augustus-tól elszenvedett történelmi vereséget követően öngyilkosságot követett el, mielőtt láthatta volna uralma és Egyiptom Római Birodalom előtti meghajlását.

methodetimesprodwebbin5d5adfd2-0cc4-11eb-ac14-2688f9fd3309.jpg
(A kép forrása: The Times)