PS4

A PS4-et nem más konferálta fel, mint Mark Cerny vezető fejlesztőmérnök. Elmondása szerint öt éven át dolgoztak a PS4-en, a gép pedig "a legerősebb játékkonzol", ami a mostani vasaknál tízszer erősebb, ezért olyan látványt képes kipréselni magából, hogy csak na. Ezt hajlamosak is vagyunk elhinni egyébként.

Michael Denny európai Sony-főnök lépett a színpadra, és elmondta: a Media Molecule, a Sony Santa Monica és a Naughty Dog is PS4-exkluzív címeken dolgozik. El leszünk tehát látva exkluzívokkal egy darabig.

Minden PS4-en előtelepítve megtalálható lesz a The Playroom nevű kiterjesztett valóság alkalmazás, mely tulajdonképpen a Home helyét veszi át. A videó alapján igazi családi murinak tűnik. A PS4-es streamelést a Twitch teszi lehetővé, az egyéb szolgáltatások közül pedig a Music Unlimitedet emelték ki a maga 22 millió zeneszámával -- jópofa extra, hogy immár játék közben is hallgathatunk saját zenéket a PS4-en.

A PS Plus előfizetőket is kényezteti kicsit a Sony. Akik holnaptól előfizetnek egy teljes évre, 90 nap extra PS Plus üti a markukat. Ezen felül pedig minden PS4 vásárló 14 nap ingyen PS Plus tagságot kap, csak hogy kipróbálhassa, mit tud a Sony fizetős szolgáltatáscsomagja.

Különös dilemma, hogy az ember a cross-gen alkotásokból melyik változatokat válassza. Nos, a Call of Duty: Ghosts, az Assassin's Creed 4 és a Battlefield 4 PS3-as verzióit megvásárló játékosok egy ideig olcsóbban kaphatják meg a PS4-es portokat.

És akkor dobpergés: a PS4 Európában 2013. november 29-től lesz kapható!

Kisebb játékok, indie címek

A Sony nagyon ráfeküdt a független játékfejlesztésre, és ezt a Gamescomon is igyekeztek sulykolni -- talán kicsit túlságosan is. Lefutott egy unalmas videó, amiben különböző indie alkotók éltették a PS Vitát és a PS4-et, majd jöttek a bejelentések, amik bizony nem egy szemöldököt feltornászhattak. Figyelem: most csak gyorsan átrágjuk magunkat a fontosabb bejelentéseken és játékokon, később külön hírekben is foglalkozunk majd velük!

Emlékeztek még a Shadow of the Beastre? Nem? Ne csodáljátok, egy amigás klasszikusról van szó, mely PS4 exkluzív remake-et kap jövőre. Alant videó is van, hangulatos akciójátéknak tűnik.

A fontosabb címek, PS4-re és PS Vitára: The Binding of Isaac Rebirth; a Thomas Was Alone alkotójának új, Volume című programja; Wasteland Kings; Hotline Miami 2: Wrong Number. Ezek a játékok ráadásul eleinte Sony-exkluzív címek lesznek, a többi platform, azaz a PC is csak később kaphat belőlük. A thechineseroom is kiadja PS4-re az Everybody's Gone to the Rapture-t, hogy legyen min szomorkodnunk a gép megvásárlása után.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!