A Tequila Works Rime című alkotása távoli rokonságot mutat a Shadow of the Colossusszal és nagyon hangulatos, ezt a trailer is bizonyíthatja. A Helldivers a Magicka alkotóinak taktikus shootere, mely PS Vitára, PS4-re és PS3-ra is megjelenik. Persze nincs Sony-konzol arcade shoot 'em up nélkül: a Megagunban minden benne van, amit egy ilyen játéktól elvárna az ember. PS Vita és PS4.

Minecraft PS4-en? Igen! És pesrze War Thunder is, bár ez már nem nagy újdonság.

PS4 exkluzívok

A PS4 nagy AAA-kínákata most nem igazán volt jelen, de azért a lent látható InFAMOUS: Second Son trailer igencsak jól mutatott. A játék jövőre jelenik meg és úgy tűnik, kicsit komolyabban veszi a sorozat univerzumát, mint az első két PS3-as felvonás. A grafika egészen döbbenetes, talán a legszebb exkluzív volt a Gamescomon.

A KillZone: Shadow Fall is új videóval jelentkezett, mely a multiplayer módot csillogtatja meg. Klassznak tűnik, de azért érezni rajta, hogy nyitócím, a PS4-ben bőven van még potenciál.

Ubisoft

A Ubisoft külön fejezetet érdemel a Sony gamescomos bemutatójában, ugyanis nemcsak az Assassin's Creed 4-et láthattuk akcióban (a videó az első oldalon látható) fagyás nélkül, de Yves Guillemot is fellépett a színpadra! Elmondta, hogy nagyon izgatják a nextgen konzolok, és hogy alig várja, hogy a Watch Dogs megmutassa, mire képes a francia kiadó, ha PS4-ről van szó. Ezt egy új trailer követte, melyben a négy PS4-exkluzív küldetésből láttunk egy rövid montázst. A Sony gépén 60 perc extra játékidő jár a vásárlóknak, illetve kapnak egy új dzsekit és egy csizmát.

Zárszó

A Sony gamescomos bemutatója nem volt olyan úttörő, mint az E3-as, de a célnak megfelelt: láttuk, mire lesz jó a PS Vita a PS4 megvásárlásakor, kaptunk egy nextgen megjelenési dátumot, egy kézi konzolos árcsökkentést, pár klassz videót, és a Microsoft újabb gyomrost kapott az indie-ktől. Szép volt, jó volt, jövőre visszatérünk!