A Gearbox elnök-vezérigazgatója, Randy Pitchford a Polygon stábjának adott interjújában elmondta, hogy a csapata jelenleg nem dolgozik a Borderlands 3-on, de már készül az új Borthers in Arms, a két Homeworld remake és az új rész, valamint a Furious Fourból is lesz valami, sőt két új, de még titkos IP is formálódik, egyszóval tehát elfoglalt a csapat, a céljuk ugyanis az, hogy az egész világot szórakoztassák.

Pitchford elmondása szerint a Borderlands 3 egyelőre azért nem készül, mert a cégnek nincs kapacitása arra, hogy ezt megvalósítsa, mégpedig azért, mert a játéknak az eddigieknél is nagyobbnak kellene lennie. A csapat még az sem tudja pontosan, hogy mit akarnak, de Pitchford azt megígérte, hogy nem húzzák az agyunkat, mint a Valve a Half-Life 3-mal: a Borderlands 3 nem készül, de dolgoznak az univerzumon, olyan dolgokon, amik remélhetőleg tetszeni fognak a rajongóknak. Az egyik ilyen újdonsága a Telltale-féle epizodikus kalandjáték, ami új felfogásban értelmezi a játékuniverzumot, s egy friss, de a kánon részét képező történetet mesél el.

A Borderlands 3-hoz képest valamivel jobb helyzetben van a Furious Four és a Borthers in Arms, ám erről még részleteket még nem kaptunk. Pitchford annyit mondott, hogy a következő Borthers in Armsról majd akkor nyilatkoznak, ha az ötletelés egy olyan stádiumba ért, amikor már nyugodtan beszélhetnek a játékról, ám az már most biztos, hogy egy, a sorozathoz méltó, komoly folytatást kapunk.

A Furious Fourt illetően a Gearbox szintén titkolózik, erről ugyanis csak annyit volt hajlandó elárulni Pitchford, hogy a 2011-es bemutató óta a koncepció teljes mértékben megváltozott, s ma már egy új IP-nek tekinthető az eredetileg a Borthers in Arms mellékhajtásának szánt program.

A Gearbox felhozatalának jelenleg a leginkább előrehaladott állapotban a Homeworld játékok állnak, azok közül is a két remake. Ezek teljes átdolgozást kaptak, ami újrakevert zenében, Ultra-HD felbontásban és elképesztő, még egy Nvidia 780TI vagy Nvidia Titan kártyát is megizzasztó összetett látványvilágban mutatkozik meg, sőt egy kicsit túl is lépték a költségvetést, annyira szeretik a sorozatot. Érkezik még továbbá a Homeworld: Shipbreakers, amin a Blackbird Interactive dolgozik, ám azt még nem tudni, hogy ez mikor fog megjelenni.

gearbox-software.jpg