A GRID folytatásában is lesz szólistamód, s noha egy leheletnyit kidolgozottabb lesz, mint az elődben, így sem kell hasra esnünk a körítéstől. Arról van szó, hogy a versenyrajongó milliomos, Patrick Callahan egy speciális rendezvényt szervezett World Series Racing néven, melyben azt próbája kideríteni, hogy ki a világ legjobb versenyzője, jó pár különböző típusú versenyt eléjük állítva.

A rendezvénysorozat keretében változatos helyszíneken, változó szabályrendszer szerint állunk majd rajtvonal elé: az egyik megmérettetés például lezárt utcákon kap helyet, a másik viszont már egy hivatalos versenypályán, vagy épp egy murvás szakaszon játszódhat, szóval minden eshetőségre fel kell készülnünk.

Ha előre akarunk lépni, Fame pontokat kell gyűjtögetnünk, amit természetesen csak úgy tudunk megtenni, ha dobogón végzünk -- ezek a pontok határozzák meg, hogy milyen kategóriába tartozunk, milyen szponzorok érhetők el, milyen kocsikat vehetünk meg, illetve azt, hogy milyen versenyeken indulhatunk el.

A Codemasters továbbá partneri kapcsolatot kötött az ESPN SportsCenterrel, így Kevin Connors és Toby Moody szakértők kommentálják majd a World Series Racing eseményeit a futamok között, kitérve a mi teljesítményünkre is.