Nem mindennapi bocsánatkéréssel igyekszik visszaszerezni a GTA Online miatt csalódott játékosok bizalmát a Rockstar Games; minden olyan GTA 5 játékos, aki október folyamán multiplayerben is játszott a programmal, 500 ezer dollár jutalmat kap, két 250 ezres csomag képében, elvileg az új, minden maradék bugot száműző 1.04-es javítás kiadásakor. Persze mielőtt az ezt olvasók felmondanának a munkahelyükön és egyből benyakalnának pár üveg házit, tisztázzuk, hogy GTA$-ról van szó, azaz játékbeli virtuális pénzről, a cél pedig az in-game gazdaság helyreállítása.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Annyi bizonyos, hogy minden virtuális szociopata örvend a hír hallatán, de azért megkérdőjelezhető a lépés átgondoltsága, a GTA Online-ban ugyanis ez nagyon sok pénz, ami garantált inflációt okoz majd, tehát a digitális javak elértéktelenednek miatta. Hogy ez miben szolgálja a Rockstar érdekeit? Nos, én nem vagyok közgazdász, de talán gyorsítja picit a játékmenetet, így a közel 20 millió GTA Online játékos (igen, jól olvastátok, 20 millió ember) fele nem un rá az első 10 szintre olyan hamar.

A GTA 5 Xbox 360-ra és PS3-ra jelent meg szeptember 17-én, hogy három nap leforgása alatt 1 milliárd dollár bevételre tegyen szert. A játék azóta egy sor rekordot tart, és ha minden igaz, PC-re is kiadják valamikor tavasszal -- ez persze nem hivatalos, de reménykedni azért lehet.