A Gamescom 2014 során feltűnt, hogy senki nem beszélt a GTA 5 PC-re, Xbox One-ra és PS4-re írt változatáról; még csak említés szintjén sem volt jelen a játék, sokan pedig kezdtek attól tartani, hogy késik a megjelenés. Nos, lehet, hogy nekik lesz igazuk, ugyanis felröppent egy erről szóló pletyka.

A hírt a HalcyonDeathSquad szállította -- a csapat az ügyhöz közelálló forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy a GTA 5 bizony csak 2015-ben fog megjelenni a már említett platformokra, sőt állításuk szerint a next-gen GTA 5 valójában kint volt a kölni találkozón, de az új trailert csak az áruházak képviselői láthatták.

Ha nem tudod, ki az a HalcyonDeathSquad, nem hibáztatlak, ugyanis egyike annak sok ezer YouTube csatornának, amelyik videojáték-hírekkel foglalkozik, azon belül pedig a GTA-ra összepontosítva. Egy viszonylag ismeretlen, alig pár videót számláló csatornáról van tehát szó, s így nem tűnik valószínűtlennek, hogy a hírt maguk találták ki, a kattintások számát és saját ismertségüket növelendő.

Tegyük azonban félre, honnan és kitől jött a hír, s koncentráljuk a tényekre, amik nem festenek túl jó képet. Azt tudjuk, hogy a Rockstar idén őszre tervezi a premiert, de az E3 óta semmit sem nyilatkoztak az ügyben, pedig lassan szeptember. Ez arra utal, hogy valóban lesz késés, de, hogy mennyi, azt már csak a fejlesztőcsapat és a kiadó tudja.