A GTA 5 starthete nagyon masszívnak bizonyult, 250 ezer darabbal többet szállítottak belőle az Egyesült Királyság üzleteibe, mint az idáig trónbitorló Call of Duty: Black Ops játékból. Ahogy várható volt, a Rockstar North alkotása rögtön a brit eladási listák élére ugrott, beszerezve a leggyorsabban kelendő játék címét is a szigetországban.

Öt nap után már azt mondhatjuk, hogy a GTA 5 a 24. legjobb eladási adatokat produkáló videojáték a brit piacon. A 11. legjobb eladási mutatókkal rendelkezik az Xbox 360 történetében, és 10. helyen áll a PS3 platformon. Az Xbox 360 verzió az eladások 57%-át adja, míg a PS3 változat a maradék 43%-ot.

A GTA 5-ből a megjelenés hetében 2,4-szer annyi darabot értékesítettek, mint annak idején a GTA 4-ből. Egy nap alatt 1,57 millió darab GTA 5 talált gazdára, 65 millió fontot termelve ezzel a kiadónak. A korábbi rekord szintén a Black Opshoz fűződik, abból 1,41 millió darabot adtak el egy nap alatt, és 58 millió fontot hozott a konyhára 2010 november 9-én.

„A brit Top 10 lista maradék kilenc címe az eladások csupán 4 százalékát teszi ki. Nehéz elképzelni még egy ilyen erős nyitányt egy videojáték számára.” -- írták a Chart-Track piacfigyelő oldal munkatársai.

Érdekesség egyébként, hogy a PES 2014 a GTA 5 mögött a második helyen nyitott, míg a szintén új belépő Harvest Moon 3D csak a 22. helyen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!