• December 15-én érkezik az Executives and Other Criminals frissítés PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra
  • Saját VIP bűnszervezetet indíthatunk, és testőröket verbuválhatunk a többi online játékosból
  • Luxus lakások, autók, fegyverek, sőt, felfegyverzett magánjacht is található a csomagban  

Úgy tűnik, hogy a novemberben adatbányászok által talált kódsorok ténylegesen egy érkező frissítésre utaltak, ugyanis a december 15-én a befutó Executives and Other Criminals csomag révén tényleg saját jachtunk lehet a GTA Online-ban. Természetesen a kieigészítő nem csupán ezt a lehetőséget rejti magában, hanem a luxusélet minden egyéb kellékét, így szuperdrága verdákat, extravagáns lakosztályokat, örökpanorámás villákat, valamint a személyi testőrség toborzásának lehetőségét is.

A frissítés telepítését követően a Freemode-ban VIP személyként elindíthatjuk saját bűnszervezetünket, aminek következtében vadonatúj kooperatív munkák, kihívások, és speciális képességek nyílnak meg, így például felbérelhetünk más online játékosokat testi épségünk védelmére, de el is bocsájthatjuk őket, ha nem végzik jól munkájukat. Persze a veszélyes meló a testőröknek is előnyös, hiszen az általunk fizetett havi bér mellett RP és GTA dollár üti a markukat, de a statisztikáikat is alaposan megdobja, hogy egy VIP szervezetnek dolgoznak.

Természetesen a különböző bűnbandák bajszot is akaszthatnak egymással a Freemode-ban, a háborúhoz pedig a legújabb felfegyverzett és páncélozott járművek állnak rendelkezésükre, mint például a miniágyúval szerelt Limo, vagy a saját rakétaelhárító rendszerrel, SuperVolito Carbon helikopterrel, és vízi eszközökkel ellátott luxusjacht.

Néhány Freemode Event, így a King of The Castle, vagy a Moving Target automatikusan adaptálódik, ha bűnszervezetként veszünk részt rajtuk, de olyan új opciókkal is találkozhatunk majd, mint az Extraction Adversary Mode, mely során a testőrség tagjainak fel kell kutatnia egy lezuhant magánrepülőt, hogy biztonságba helyezzék munkaadójukat, mielőtt az ellenséges osztag levadászná azt. Persze az Executives and Other Criminals ezek mellett új fegyvereket, járműveket, és sok-sok egyéb tartalmat garantál, melyet kizárólag PS4-re, Xbox One-ra, és PC-re tölthetünk le december 15-től.