• Múlt hétvégén a Fox Sports leadott egy NASCAR versenyt
  • Csakhogy nem a hagyományos, hanem az esport verziót
  • Ami így is 900 ezer nézőt vonzott

A koronavírus nem csak a mindennapjainkra nyomja rá a bélyegét, hanem a különböző sportligákat sem kíméli: az érintett szervezetek sorra jelentették be a meccsek elhalasztását a kialakult állapotok miatt, ennek hála pedig jelenleg nem igazán lehet tradicionális sportmeccseket látni a tévében élőben. És hogy hogyan pótolják ezt a leleményesebb csatornák? Természetesen esporttal.

Noha az esport sem mentesül teljesen a koronavírus járvány hatásai alól, hiszen itt is sorra mondják le vagy halasztják el a LAN bajnokságokat, azért határozottan jobb helyzetben van, mint a hagyományosabb társa, hiszen egy CS:GO vagy egy League of Legends meccset online is le lehet zavarni, ha nagyon szorul a hurok.

Ezt vette észre a Fox Sportsnál is, hiszen múlt vasárnap műsorra tűztek egy NASCAR versenyt, egész pontosan az eNASCAR iRacing Pro Invitational Series-t, ami 900 ezer nézőt vonzott. És noha ez a szám nem olyan jelentős más csatornák nézettsége mellett, azért érdemes megjegyezni, hogy TV-ben ennyi ember még soha semmilyen esport eseményt nem követett, szóval ilyen szempontból mindenképp rekordot döntött a Fox Sports adása.

Támogasd te is a PC Gurut!

nascar-iracing-invitational-01.jpg