• A Halo: Reach is kap hivatalos mod támogatást
  • De a kiadása még odébb van
  • Addig egy apró trükkel oldható meg a modolás
  • Bár az így módosított fájlokról ajánlott biztonsági másolatot készíteni

A mai naptól PC-n is élvezhetjük a Halo: The Master Chief Collection első játékát, a Halo: Reach-et, ami már csak azért is jó, mert így a modderek is rácuppanhatnak a játékra, hogy minél színesebbé tegyék azt. Ez ellen a 343 Industriesnek sincs kifogása, be is jelentették a hivatalos mod támogatást, ám annak megjelenése sajnos még odébb van.

Azonban a Halo: Reach így is modolható egy kis trükkel. A 343 egyik alkalmazottja egy reddites Weekly Discussion alkalmával árulta el, hogy a játék anti-cheat programja megkerülhető. Ezzel a módszerrel tovább játszhatunk az egyjátékos kampányban a modolt játékkal is, ám a többjátékos szegmensről sajnos le kell mondanunk. A fejlesztő azt is ajánlja, hogy minden fájlról készítsünk biztonsági másolatot, mielőtt módosítjuk, így, ha multizni szeretnénk, könnyedén visszaállíthatunk mindent az alaphelyzetre.

A modderek amúgy már az első PC-s Halo: Reach bétateszt után rászabadultak a játékra, és természetesen a 343 Industries is javában dolgozik a hivatalos mod támogatáson.