pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Már a szokottnál jóval méretesebb doboz megérkezésekor nyilvánvaló volt, hogy a Predator Aethon 700, avagy az Acer újdonsága nem egy szokványos darab. A csomagolást kinyitva rögtön ki is derült, hogy mi a rejtély a szokottnál kétszer magasabb "hálókocsi" mögött, ugyanis a billentyűzet emeletes elrendezésben terült el a doboz felső részében, alatta pedig a hozzá tartozó csuklótámasz terpeszkedett. A kartonok és zacskók fogságából kiszabadítva rögtön össze is pattintottam a párost, ami nem volt nehéz, ugyanis a párna nemcsak pontosan felfekszik a Predator Aethon 700 aljára, de még mágnessel is segíti a rögzítést. Ezek persze nem ipari erősségűek, arra viszont tökéletesen megfelelnek, hogy kellően együtt tartsák a két elemet, egyúttal kicsit megtámogassák az alul elhelyezett csúszásgátlók munkáját.

Mérete mellett a billentyűzet ~1.65 kg-os súlya is érezteti, hogy nem egy olcsó fröccsöntött darabról van szó, kialakítás tekintetében pedig már első pillantásra is kitűnik két érdekessége. Ebből az egyik a WASD stílusos kiemelése, ami remekül mutat, még ha a gyakorlott játékosoknak valószínűleg már csukott szemmel is rááll a keze ezekre a billentyűkre. A másik a jobb felső sarkában elhelyezett, kissé futurisztikus hatást keltő méretes kapcsoló, amivel kvázi a switchek cserélgetése nélkül válthatunk a kattogós és csöndes billentyűlenyomás között. Ráadásként az alatta lévő kék tárcsa sem csupán látványelem, hanem egy DJ-ként forgatható hangerőszabályzó.

Természetesen a már-már kötelező RGB háttérvilágítás sem maradt ki a repertoárból, amit a Predator QuarterMaster alkalmazással abszolút ízlésünkhöz igazíthatunk, alulra pedig a szokott módon kihajtható lábakat is kaptunk a csúszásgátlók mellé. A billentyűzet mindennapos használata egyébként mindkét módban abszolút kellemes játékra és munkára egyaránt, az alsó hangon is 60 millió leütést garantáló strapabírósággal pedig nem fogjuk egykönnyen elkoptatni. A praktikusság jegyében a kábelelvezetésre is több lehetőségünk van, attól függően, hogy számunkra melyik a legideálisabb.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Acer Predator Aethon 700 mindent összevetve egy abszolút korrekt és masszív billentyűzet, ami pár apróságot leszámítva, megjelenésével többnyire nem lóg ki a sorból, viszont érdekes megoldásaival annál inkább. A hangerőszabályzóval körülölelt kapcsolóval pillanatok alatt, szétszerelés nélkül változtathatjuk meg a billentyűk karakterisztikáját, a mellékelt csuklótámasszal pedig elkerülhetjük a biztos sokak számára ismerős "támasztófoltokat" a csuklónkon. Plusz pont jár egyébként a mágneses kialakításért, sok gyártó ugyanis csupán ráadás "vágódeszkaként" csapja hozzá a billentyűzethez. Ha valaki netán éppen új klaviatúrát keres, akkor 70 ezer forintos árcédulájával valószínűleg nem a Predator Aethon 700 a legolcsóbb választás, azonban ezért az összegért cserébe egy roppant minőségi, időtálló, rendkívül testreszabható, és a kényelmet is szem előtt tartó darabot kap. Mindezt figyelembe véve érdemes lehet fontolóra venni, mint potenciális jelölt.