pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Még tavaly, a Kingston portfóliójából, busás összegért került a HP tulajdonába a legkülönbözőbb PC-s és konzolos kiegészítőket gyártó HyperX, melynek kínálatából nemrég már betért hozzánk a QuadCast S és a SoloCast, most pedig egy újabb párost próbálhattunk ki.

Halljon az egész világ!

A gyártó mikrofonjainak sorát erősítő HyperX DuoCast a maga módján már most ünnepi hangulatba hozza kicsit az embert piros-fehér csomagolásával, ami elején büszkén hirdeti, hogy kifejezetten streameléshez készült, ahogy azt is, hogy természetesen nem hiányzik róla a már-már kötelező RGB világítás sem. Börtönéből kiszabadítva első pillantásra egy kerekek nélküli bébikompra emlékeztető eszköz kerül elő, ami kocsonyaszerűen rángatózik a legkisebb érintéstől is. Viccet félretéve a DuoCast, pohártartó stílusú állványában csücsülve igazán vagányul fest, ami rendkívül stabilan tartja, de közben kellő mozgásteret is hagy neki. Kissé futurisztikus, hexagon mintázatú felső részét egy RGB fénygyűrű zárja le, az állvány ölelése alatt pedig egy USB-C és egy 3,5 mm-es jack bemenetben végződik.  

A DuoCast talán legpraktikusabb megoldása a tetején lévő érintésérzékeny szenzor, amivel pillanatok alatt, gombkattogás vagy kattintás nékül lenémíthatjuk magunkat, mondjuk, egy sürgős telefonhívás erejéig, vagy a szomszéd váratlan falfúrós projektjének végéig. A gyári állvány remekül megállja a helyét, de a mellékelt adapterrel más tartókarra is könnyedén rögzíthetjük. A gombként is funkcionáló szabályzót lenyomva válthatunk az eszköz két hangprofilja közül, melyből az egyik hangfelvételekre és streamelésre, míg a másik több résztvevős beszélgetésekre és konferenciahívásokra alkalmas. Hangminőség és használat tekintetében a mikrofon mindkét módban remekel, igazán nem lehet rá semmiféle panaszunk, ráadásul Discord és TeamSpeak tanúsítvánnyal is rendelkezik. A testreszabás jegyében a HyperX NGENUITY program segítségével könnyedén ízlésünkhöz vagy hangulatunkhoz igazíthatjuk látványos fénygyűrűjét is, valamint nem mellékesen PC és Mac mellett PlayStation 5-tel és PlayStation 4-gyel is használható.

Halld az egész világot!

A páros másik tagja a HyperX Cloud Alpha Wireless fejhallgató, ami szintén ünnepi köntöst visel – persze a DuoCasthoz hasonlóan nemcsak most, hanem egész évben. A füles a csomagolásban aprócskának tűnt, de a fejünkre pattintva rögtön érződött, hogy elég nagy mozgásteret biztosít, így még egy nagyobb kobakra is könnyedén és kényelmesen rácuppan. Viselni kifejezetten kellemes, nem szorul rá már-már tolakodóan az ember fülére, de nem is túl laza: pont jó. Első bekapcsoláskor külön meglepetés volt, hogy az eszköz nemcsak szóban jelezte, hogy "Helló, felébredtem!" – persze nem pont ezekkel a szavakkal –, hanem konkrétan az akkumulátor töltöttségének százalékát is bemondta. Ez talán jelentéktelen apróságnak tűnhet, de roppant praktikus, ha nem a végkimerülést jelző utolsó figyelmeztetéskor szeretnénk szembesülni az alacsony töltöttséggel, bár akár 300 órás készenléti idejével emiatt szerencsére nem kell olyan gyakran aggódnunk. Az akkumulátor állapotát alternatívaként a HyperX NGENUITY felületén is ellenőrizhetjük, ahol egyéb testreszabási lehetőségeket is kipróbálhatunk. A Cloud Alpha Wireless külseje, kagylóit körülölelő alumíniumkeretének, műbőr fejpántjának és puha fülpárnáinak összehangjával igazán kellemes látványt nyújt, bár több felülete is eléggé ujjlenyomat-mágnes, így érdemes óvatosan fogdosni. Minden funkciót könnyedén elérünk rajta a némítástól a hangerőszabályzóig, és bár az RGB fényorgia hiányzik róla, ez azért bőven túlélhető.

A 2.4 GHz-es, vezeték nélküli csatlakozásról egy aprócska adapter gondoskodik, ha pedig a hallgatás mellett aktív résztvevői is lennénk a játéknak, akkor bármikor felpattinthatjuk a fülesre a mellékelt zajszűrős mikrofont is, ami a végén még egy apró állapotjelző fénygyűrűvel is fel van szerelve, hogy rögtön látható legyen, ha le vagyunk némítva. A DTS Headphone:X Spatial Audio és a kétkamrás meghajtók jóvoltából a füles hangzása elképesztő, akár egy játékba vetjük bele magunkat, vagy egy beszélgetésbe, kedvenc zenéinkbe, netán filmünkbe/sorozatunkba.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A HyperX DuoCast és a HyperX Cloud Alpha Wireless megjelenésben, felszereltségében, funkciókban és teljesítményben egyaránt remekel. Árukat tekintve talán nem kifejezetten a legelérhetőbb kategóriát képviselik (a DuoCast 99.99 dollár/~39 000 Ft, a Cloud Alpha Wireless 199.99 dollár/~79 000 Ft), de még így sem megfizethetetlenek, ráadásul ezzel arányosan képességeik sem alsókategóriásak. Ha egy minőségi mikrofont vagy fejhallgatót keresel, ezzel a párossal nem nyúlhatsz mellé.