pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Őszintén mondom, laptopokhoz nem szeretek vezetékes egeret használni. Zavar a kis helyen tekeredő másfél méteres kábel, így nagyon örültem, hogy hónapokkal ezelőtt megkaphattam a Razer Orochi V2 egerét, melyet a mai napig elégedetten használok. Így, amikor Böjti kérdezte, hogy ki akarom-e próbálni SteelSeries, Prime Wireless nevet kapott cincogiját, természetesen igennel válaszoltam. A gyártó az egerét elsősorban e-sportolóknak készítette, így kíváncsian vártam, hogy milyen tapasztalatokat szerzek vele.

Felsőfokú elegancia

A SteelSeries Prime Wireless nem olcsó egér, 140 euró a hivatalos ára, itthon 41 és 52 ezer forint között kapható, így az elvárások is nagyok voltak az egérrel szemben. Első pillantásra ezt abszolválja is, hiszen a dán gyártó terméke egy gyönyörű, narancsszínű keménypapír tokban érkezik, melynek felső része egyben lehúzható. Ezt megtéve rögtön meg lehet pillantani a fekete párnán pihenő fekete egeret, mely alatt a kötelező tartozékok pihennek. Természetesen van egy használati útmutató, egy USB Type-C vevőegység, egy kettős USB Type-C adapter és – dobpergés, meglepetés – egy USB A-USB Type-C végű szövetborítású kábel, melynek céljáról mindjárt lesz szó.

img20210829103749.jpg

A Razer Orochi V2 egérről azt írtuk, hogy kifejezetten visszafogott külalakkal rendelkező kiegészítő, és ez igaz a SteelSeries termékére is. Fekete test, amin 5 (a görgő is kattintható) plusz 1 gomb (utóbbi az egér alján helyezkedik el) található a szokott helyeken. Jobbkezes, nagyon kényelmes, matt felülete jól megragadható, viszont a bal oldalon található bemélyedés talán egy picit túl mély is lett, viszont kis súlya (80 gramm), illetve funkcionalitása tényleg alkalmassá teszi arra a célra, amire a mérnökök tervezték.

img20210923212936.jpg

Ehhez a funkcionalitáshoz hozzájárulnak a remek talpak, melyek segítik a precíziós mozdulatok kivitelezését, illetve a 100 millió kattintásra tervezett mechanikus kapcsolók (ezek egyszerre használják a mágneses és lézeres technikát). Az egér lelke, csakúgy, mint a SteelSeries Rival 5 esetében, egy True Move Air szenzor, egészen 18 ezres értékig állítható CPI-vel (ezt a Counts Per Inch rövidítése, mely azt mutatja meg, hogy az egér egy egységnyi mozdításával a képernyőn hány pixelt mozog a mutató) és 400 IPS mozgáskövetési sebességgel.

A SteelSeries GG programban a CPI-től kezdve számos más dolgon lehet változtatni, de ha manuálisan akarjuk ezt megtenni, akkor a hátára kell fordítani a cincogit, ami valljuk be, nem túl kényelmes megoldás egy gyors Call of Duty meccs közben. Miért nem lehetett a szokott módon, a görgő alá tenni ezt a gombot?

ashampoosnap2021-szeptember-23-csutortok22h1m23s002prime-wireless-masolat.jpg

A másik érthetetlen döntés az, hogy a SteelSeries Prime Wireless beépített akkumulátorral rendelkezik, ennek töltésére szolgál a csomagban található USB Type-C kábel. A leírás szerint ez 100 órányi használatot tesz lehetővé, ami valóban elérhető, csak nem játék közben. Ekkor már több tíz órával csökken az akku használhatósága, és az sem pozitív, hogy az egeret csakis a csomagban található kábellel lehet tölteni, egy otthon található szimpla kábel nem használható erre a célra. Ha már valami vezeték nélküli, miért nem lehet valóban vezeték nélküli? Három nap után már töltőre kellett dugni a Prime-ot, míg a Razer Orochi V2 április közepe óta megy egy AAA elemmel.

Profizmus némi hátulütővel

Azonban a SteelSeries Prime Wireless, minden szempontot megvizsgálva, egy remek egér. Kattintásra nagyon pontos feleletet ad, emellett megbízható. Rövid idő után is könnyen bele lehet szeretni, egyedül a fent említett két tulajdonsága lehet zavaró, de a mérleg pozitív serpenyőjébe sokkal több dolog jutott, mint a negatívba, így ha megvan a megfelelő pénzmag, és te is a vezetékmentes gamer egereket részesíted előnyben, ne habozz a megvásárlásával. Hosszú ideig fog szolgálni.