Jó rég volt már, hogy moziajánlót írhattunk nektek, a héten azonban újranyitnak a hazai filmszínházak. Eleinte főleg magyar filmek, klasszikusok, a zárás előtti produkciók és egy új alkotás kerül majd vászonra. Csokorba gyűjtöttük nektek, hogy mire érdemes beülnötök.

Ava

Műfaj: thriller
Leírás: Ava, a bérgyilkosnő
 egy balul elsült küldetés után újraértékeli életét, és hazatér, hogy helyrehozza kapcsolatát a családjával. Szerencsétlenségére azonban a szervezet feje őt tűzi ki következő célpontként, hogy elvarrják a merénylethez kötődő szálakat.
Főszereplők: Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich, Geena Davis, Diana Sivers

vlcsnap-2020-06-17-13h57m18s678.jpg

A láthatatlan ember

Böjti kritikájában a közelmúlt egyik legjobb horrorjának értékelte A láthatatlan embert. H. G. Wells regényét ezúttal az első Fűrész epizódok szkriptjét jegyző Leigh Whannel adaptálta, és csavart egyet rajta. A főszerepben Oliver Jackson-Cohen (A Hill-ház szelleme) és Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) láthatók.

mv5bmza3mmq2zdctmgu4ni00n2yzlwfinjgtmtlimtjmytgwnzhhxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sx1777cr001777745al.jpg

A vágyak szigete

Ma debütál az 1977-1984 között futott amerikai fantasy-vígjáték sorozatot újragondoló, azt horror köntösbe öltöztető A vágyak szigete. A történet szerint emberek érkeznek egy titokzatos szigetre, ahol valóra válnak álmaik, ám ezek megvalósulása végül számtalan problémához is vezet. Hőseink kihívása az, hogy hogy reagálnak a felemás helyzetre.

A horrorspecialista Blumhouse stúdió a Felelsz vagy merszet is jegyző Jeff Wadlow-t bízta meg a rendezéssel, a főszereplőket pedig Lucy Hale (Felelsz vagy merszHazug csajok társasága), Maggie Q (Die Hard 4.0) és Michael Peña (A Hangya) alakítják.

fantasy-island-trailerre.jpg

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk

Miután LA’s Finest címen készült már tavaly egy női főszereplős spin-off, megérkezett a Bad Boys-széria harmadik része is, amiben természetesen visszatér a vászonra Will Smith és Martin Lawrence. A Mindörökké rosszfiúk alcímre hallgató opuszban öregedő hőseink egy albán férfi megrendelésére testvére gyilkosa után erednek.

Pozandr kritikáját itt olvashatjátok.

A Sony a karantén alatt közzétette a film nyitányát:

bad-boys-for-life-01.jpg 

Bloodshot

Rendhagyó szuperhősfilm érkezik Vin Diesellel a főszerepben. Hősünk egy néhai tengerészgyalogos, akit halála után forradalmi biológiai eljárások segítségével élesztenek újra. Ő azonban nem emlékszik múltjára, a kísérletek nyomán pedig egyszerre kivételes fizikai erő birtokába kerül. A tudósok, akik elvégezték a műtétet természetesen megpróbálnak kontrollt nyerni a szuperhős felett...

A forgatókönyvet Eric Heisserer (Madarak a dobozbanÉrkezés) jegyzi, a főbb szereplőket pedig a Halálos iramban filmek sztárja mellett Guy Pearce (Bombák földjén), Eiza Gonzalez (Baby Driver) és Talulah Riley (Westworld) alakítják.

bloodshot.jpg

A Sony a karantén alatt közzétette a film nyitányát:

BÚÉK

A BÚÉK a 2016-os nagy sikerű Teljesen idegenek című olasz film hazai remake-je. A történet szerint egy baráti társaság együtt ünnepli szilvesztert és azt a játékot találják ki, hogy nyilvánossá teszik telefonjaik tartalmát egymás előtt. Vagyis minden beérkező hívást fel kell venniük, ill. minden sms-t és üzenetet meg kell mutatniuk egymásnak.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

buekjelenetfoto1.jpg

FOMO

Hartung Attila – többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, a Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett – rendezése a budapesti fiatalok online világtól terhelt életét mutatja be kendőzetlen őszinteséggel. 2019 legjobb magyar filmje.

294-2.jpg

Jumanji 2

A következő szint alcímre hallgató filmben Spencer titokban megjavítja a játékot, barátai pedig kénytelenek utánamenni megmenteni őt. Ám ezúttal véletlenül a fiú nagyapját és öreg barátját is magukkal rántják a játékba, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Pozandr kritikáját itt olvashatjátok.

jumanji2-e1557766114417.jpg

Seveled

Érkezik egy magyar romkom is. A Seveled hőse egy nőcsábász férfi, akinek az édesanyja súlyos betegséggel hirtelen kórházba kerül, ő pedig, anyját felvidítandó, beviszi hozzá a kórházba terhes ex-sztriptíztáncos szomszédját. A két fiatal ugyan ki nem állhatják egymást, az anya viszont rögtön felépül az „unoka” hírére, így újabb és újabb színjátékkal kell elfedniük előtte az igazságot. 

942.jpg

Sonic, a sündisznó

Mozikba kerül az újradizájnolt Sonic, a sündisznó is. A történet szerint a világ leggyorsabb sündisznója és új legjobb barátja, Tom (James Marsden) felkerekednek, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi géniusz Dr. Robotnikot (Jim Carrey). 

Drag kritikáját itt olvashatjátok.

sonicintljcarreyforwardrundgtl1shtuk-920x584.jpg

Sötét vizeken

Megérkezett az Amerikában nagy port kavart Sötét vizeken is. Az Oscar-jelölt Todd Haynes (Távol a mennyországtólCarol) filmje igaz történetet dolgoz fel. Egy vegyi vállalat évekig mérgezte a szomszédos kisváros ivóvizét, a helyi farmerek pedig végül felkerestek egy híres ügyvédet. Utóbbi kilátástalan, karrierjét és személyes biztonságát is veszélyeztető harcba kezdett a nagyvállalattal szemben... Főszerepben Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman.

Pozandr kritikáját itt olvashatjátok.

sotet-vizeken-kritika-1.jpg

Star Wars: Skywalker-trilógia

Egyes mozikban újra műsorra tűzik az ún. Skywalker-trilógiát. A következő Star Wars filmekről itt olvashattok bővebben.

starwarsriseofskywalkerscreenshot201905222020325original1800x1200.jpg

Tőrbe ejtve

Nyolcvanötödik születésnapján meggyilkolnak egy milliárdos krimiírót, Blanc nyomozó pedig a tökéletes alibivel rendelkező családtagok között igyekszik megtalálni az elkövetőt. A rendezői székben a Star Wars: Az utolsó Jediket jegyző Rian Johnson ül, a főszereplőket Daniel Craig, Christopher Plummer, Chris Evans, Toni Colette és Jamie Lee Curtis alakítják.

Danny C kritikáját itt olvashatjátok. A folytatásról itt olvashattok.

knives-out.jpg

Úriemberek

Mickey Pearson, a tengerentúlról áttelepült marihuánakereskedő ki akar szállni az illegális piacról, ezzel viszont bandaháborút robbant ki a helyére pályázó maffiózók között. Főszerepben Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell és Hugh Grant. A rendező Guy Ritchie.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5bmtg2nzm4zjetnwm0ny00nzewltkzm2ytmtjkotk4mdczzmy2xkeyxkfqcgdeqxvyote1mtq5mtuv1.jpg

Reméljük, megjött a kedvetek a mozizáshoz!