Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy ezúttal mi került terítékre.

descriptive text

Britpopper

A Watch Dogs: Legion igen kellemes meglepetés volt számomra tavaly, hiszen remekül ötvözte az első rész komorabb hangvételét, a folytatás nyitottabb, több lehetőséget kínáló sandbox élményével. Kismillió ruhát aggathattunk már operátorainkra, és London neonfényes, disztópiába hajló fővárosa is azonnal belopta magát a szívembe (bár ide nekem a rozsdás bökőt, hogy több textúrát az Assassin’s Creed Syndicate-ből emeltek át!), valamint a sztori is egész szépen lekötött. Már a Season Pass bejelentésekor kiderült, hogy az alapjáték mellé fog érkezni egy történetközpontú DLC, mely visszahozza az első részből Aiden, valamint a másodikból Wrench karakterét. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog kisülni ebből.

watch-dogs-legion20210714184405.jpg

A Bloodline végül kifejezetten jó lett. Bővíti a játékmenetet néhány kellemes újdonsággal (például a felturbózott spiderbot, vagy Wrench spéci szállítódrónja), ugyanakkor a sztoriban is előhúz egy olyan lapot, amire egyáltalán nem számítottam. Visszahoz néhány korábbi szereplőt (mind az első, mind a második részből) és bár a küldetéseket tekintve ugyanazokat a helyeket járjuk be, mint az alapjátékban, mégsem érződik rókabőrnek ez a pár órás kaland. Extrában pedig nagyon jópofa, hogy a két főszereplőt itt is kedvünkre öltöztethetjük, azaz nincs már akadálya annak, hogy Aiden menő rocker bőrcuccokban, Wrench pedig focista szerelésben hackeljen London utcáin. Ha már Ubisoft, és ha már Anglia, nagyjából ugyanolyan ez a DLC, mint a Jack the Ripper volt a Frye-tesók asszaszinkodásához mérve, azaz kis túlzással önálló játékként is megállná a helyét. Az biztos, hogy engem erre a hétvégére teljesen leköt, és addig meg sem állok, míg az utolsó gyűjtögethető dokumentumot meg nem találom veszem London esőáztatta utcáin!

bullseye

Olvasóink ezrei (ha nem milliói) számára jelenthet megkönnyebbülést a hír, hogy a héten végre folytattam a Controlt, és hétvégén remélem bele is húzok egy kicsit. Bár kétlem, hogy sikerül befejeznem, mert a játék első felének legdurvább ellensége számomra a térkép, ami alapján állandóan eltévedek. Na jó, az önrobbantós izéket sem kedvelem, meg a kicsit túl lőszerszivacsos ellenféldizájnt, de mégis nagyon jó móka hozzájuk vagdosni az összes irodabútort – meg az épp legyilkolt kollégáikat. Ha netán sikerül valahogy a végére jutnom, akkor lehet, hogy nagy fába vágom a fejszém jövő héten, és belekezdek a Yakuza-sorozatba, végtére is már minden rész ott van Game Passban. Csak még azt nem tudom, hogy a Kiwami vagy a 0 lenne a jobb kezdőpont, szóval erre várom az ötleteket.

hetvegamebullseye20210722c.jpg

Emellett, mivel a Cozy Grove végére értem (és be is írtam a cikk alá, hány napos elfoglaltságra számíthat, aki belevág), így kazuárkodni marad a Cats Organized Neatly. Ja, és persze szakmailag is lesz mivel játszanom, de ha arról bármit elárulnék, le kéne lőnöm mindenkit, aki elolvassa, és ettől Böjti elég szomorú lenne.

wilson

Hétvégame-bejegyzéseim lassan folytatásos telenovellákhoz hasonlíthatók, így nem meglepő módon visszakanyarodnék egy korábbi epizódhoz. Múlthét pénteken ugyanis végre megjelent a Skyward Sword HD, és azóta – a nyaralást leszámítva – az tölti ki a napjaim. Nem lesz ez másként most hétvégén sem, hiszen nem éppen egy rövid darab, mostanra pedig az irányítással is sikerült megbarátkozni, így az alkalmankénti félrekattintást leszámítva akadályt már nem ez, hanem esetlegesen a dungeonökben való továbbjutás jelent, de az pont az élvezeti része. De hogy milyen lesz a végére, nos... az a bemutatómból remélhetőleg hamarosan kiderül! A kanyarban pedig ott vár egyre kevésbé nyugodtan a The Great Ace Attorney Chronicles, amiről majd remélhetőleg a jövőhéten regélek!

2021071709252900s.jpg

bodak

Ez a mostani hétvége nekem egy nappal rövidebb lesz a kelleténél (mondanám, hogy öt nappal lesz rövidebb, de „polgári” hivatásomnál nem számít, hogy hétvége van-e, vagy sem), a fennmaradó szabadnapot pedig főleg jövőheti cikkeim gatyába rázásával fogom tölteni. Ami szabadidőm mégis marad, azt attól függően leszek kénytelen beosztani, hogy mennyire vagyok villámgyors a munkában (általában semennyire), és mibe lesz érdemes belefogni. Mármint a kötelező tesztelésen kívül persze.

Jelölt természetesen mindig sok van, bár érdemben leszűkíthetem a kört a Dead Cells isten tudja hanyadik abszolválására, melyben legutóbbi jelentkezésem óta egyszer már begyűrtem a Király Jobbkezét, de még mindig van pár terület, melyre nem sikerült elkallódnom. Visszagondolok, hogy hol volt a játék Early Accessben és hol van most, és egészen elképesztő, mennyi további tartalommal tömték meg, és hogy mennyire olajozottan működik még mindig.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk eheti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?