• A Sony State of Play adásában mutatkozott be a Resident Evil 3 remake
  • Április 3-án érkezik
  • A Project Resistance is jár majd mellé

Egy ideje már egyértelműnek tűnt, hogy készül a Resident Evil 3 remake az idei Resident Evil 2 mintájára, az előző héten pedig már a játék borítója is kiszivárgott. A napokban már azt is mondogatták, hogy a State of Play adásban jöhet a leleplezés, amely végül meg is történt.

hivatalos-a-resident-evil-3-remake.jpg

Mostantól tehát hivatalos: a Resident Evil-saga harmadik számozott epizódja is teljes értékű remake-et kap, benne a jól ismert karakterekkel, illetve a második rész újragondolásában látott játékmenettel. Az első trailer jókora ízelítőt is nyújt mindebből.

A Resident Evil 3 április 3-án jelenik meg, és érdekes csavar a történetben, hogy a közelmúltban bejelentett Resident Evil-spinoff, az aszimmetrikus multiplayer élményt nyújtó Resident Evil Resistance is benne lesz a csomagban - ez tehát nem különálló játékként érkezik.

A remake természetesen nemcsak PS4-re, hanem Xbox One-ra és PC-re is jön, az előrendelők pedig egy klasszikus kosztümcsomagot is kapnak majd, benne Jill és Carlos jól ismert öltözékeivel az eredetiből.