Az idei Húsvét más, mint a többi, a felszabaduló időben viszont bőven biztosítanak minőségi tartalmat a streamingszolgáltatók. Az HBO GO-n egész áprilisban indulnak sorozatok, érkeznek új évadok, közzétesznek kultfilmeket és ikonikus Tarantino műveket. Lássuk a hétvégén debütáló filmeket.

hbogo.jpg

VASEMBER-TRILÓGIA

VASEMBER (IRON MAN, 2008)

  • Műfaj: képregény / akció / sci-fi
  • Rendezte: Jon Favreau
  • Főszerepben: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, Leslie Bibb
  • Leírás: Tony Stark, a milliárdos feltaláló élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor egy fegyverbemutató után a csoportját támadás éri. A férfi életveszélyes sérülést szenved egy a mellkasába fúródott vasszilánktól. Lábadozása közben a túszul ejtői megparancsolják neki, hogy építsen minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Stark olyan páncélöltözetet épít, ami nemcsak a szökésben van segítségére, de a szilánkot is távol tartja szívétől. Megszületik a Vasember, aki megvédi a gonosztól a világot.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

VASEMBER 2. (IRON MAN 2, 2010)

  • Műfaj: képregény / akció / sci-fi
  • Rendezte: Jon Favreau
  • Főszerepben: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Sam Rockwell
  • Leírás: Kiderült, hogy a szuperhős Vasember valójában Tony Stark. Kihasználva az iránta való érdeklődést, a milliárdos feltaláló fel akarja hívni a figyelmet a közjó szolgálatába állítható technikai újdonságokra. A kormány azonban azt szeretné, ha fejlesztéseit a hadsereg kapná. Tony viszont nem akarja megosztani a Vasemberrel kapcsolatos információit, attól fél, hogy azok rossz kezekbe kerülnek. Közben felbukkan egy rejtélyes figura a Stark család múltjából. Ivan Vanko a saját fegyverével akarja elpusztítani a Vasembert. A szuperhős kénytelen újra akcióba lépni, hogy a barátai segítségével legyőzze azokat az erőket, amelyek őt és az emberiséget fenyegetik.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

VASEMBER 3. (IRON MAN 3, 2013)

  • Műfaj: képregény / akció / sci-fi
  • Rendezte: Shane Black
  • Főszerepben: Guy Pearce, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Rebecca Hall
  • Leírás: A legutóbbi küldetése után Tony Stark talonba tette Vasembert. A tudós-szuperhős boldogan él egykori asszisztensével, ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy újra felveszi a (vas)kesztyűt, és szembeszáll a titokzatos ellenséggel. A Vasemberen végzett legújabb fejlesztése azonban még nem tökéletes, ráadásul felbukkan néhány korábbi ismerőse is. Ösztönei és találékonysága segítségével talán sikerül felülemelkedni a nehézségeken.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

ironman3-ironsuits.png

AZ AMAZONAS KINCSE (THE RUNDOWN, 2003)

  • Műfaj: akció / vígjáték
  • Rendezte: Peter Berg
  • Szereplők: Christopher Walken, Rosario Dawson, Dwayne 'the Rock' Johnson, Ewen Bremner, Seann William Scott
  • Leírás: Hátat akar fordítani a szakmának a behajtóként dolgozó Rick. Utolsó feladataként meg kell keresnie és haza kell hoznia a főnöke kalandor fiát, Travist, aki egy felbecsülhetetlen tárgy kutatása közben tűnt el az amazonasi dzsungelben. Hamarosan meg is találja a fickót, ám ez volt a dolog könnyebb része. Őrült kaland veszi kezdetét, melybe Rick és Travis mellett, a gerilláktól és a kegyetlen bányatulajdonostól kezdve, a skót dudáson és a csaposlány át a majomcsapatig, mindenki bekapcsolódik.

4x4 (2019)

  • Műfaj: krimi / thriller
  • Főszerepben: Peter Lanzani, Dady Brieva, Luis Brandoni, Noelia Castaño, Ailén Mazioni
  • Leírás: Egy csúcskategóriás, összkerék-meghajtású 4x4-es autó parkol az argentin főváros, Buenos Aires egyik átlagos utcájában. Hamarosan kinézi magának egy férfi, és feltöri a gépkocsit, abban a reményben, hogy talál benne bármi értékeset. Sikerül is bejutnia az utastérbe, amikor azonban megpróbál kijönni, az ajtók és ablaküvegek váratlanul lezárnak és egy valóságos páncélozott bunkerben ragad. A férfi csapdába esett. Valaki kívülről irányítja az autót, és úgy tűnik, van egy terve.

AZ ÉGBOLT MINDEN ISTENE (ALL THE GODS IN THE SKY, 2018)

  • Műfaj: sci-fi / horror
  • Szereplők: Jean-Luc Couchard, Melanie Gaydos, Melanie Gaydos, Zelie Rixhon, Zelie Rixhon, Thierry Frémont, Albert Delpy
  • Leírás: Simon harminc esztendős gyári munkás, magányosan él egy lepusztult farmon a távoli francia vidéken. Ideje nagy részét azzal tölti, hogy gondját viseli a testvérének, Estelle-nek, aki súlyos fogyatékossággal él, amióta egy gyerekjáték szörnyű fordulatot nem vett. Simont azóta is mardossa a bűntudat és depressziótól szenved. Más kiutat nem látván, a másvilági erők felé fordul, melyektől azt várja, hogy kiszabadítják őt és testvérét a börtönből, amibe be vannak zárva.

BŰNÖS VISZONYOK (BREAKING AND ENTERING, 2006)

  • Műfaj: dráma
  • Rendezte: Anthony Minghella
  • Szereplők: Juliette Binoche, Jude Law, Vera Farmiga, Rafi Gavron, Robin Wright Penn, Martin Freeman
  • Leírás: Will, a jól menő építész irányítja London lepukkadt városrészének, a King's Cross negyed rehabilitációját. Miután az irodáját rendszeresen kirabolják, a rendőrség tehetetlenségét megunva, az építész maga kezd nyomozni az ügyben. Éjszakáit az autójában tölti, hogy kifigyelje a tettest. Sikerül hazáig követnie a fiatal tolvajt, akiről kiderül, hogy boszniai menekült. Mirót egyedülálló anyja, Amira neveli. Will barátságot köt a nővel, ám amikor a kapcsolatuk fordulatot vesz, kénytelen kilépni jól megszokott, kényelmes életéből és szembesülni saját félelmeivel és előítéleteivel.

ÖRÖMÓDA (ODE TO JOY, 2019)

  • Műfaj: romantikus / vígjáték
  • Főszerepben: Martin Freeman, Morena Baccarin, Melissa Rauch, Jake Lacy, Shannon Woodward
  • Leírás: Hogyan találhatja meg a szerelmet egy férfi, aki szó szerint lebénul a boldogságtól? A ritka rendellenesség következtében ha nagy érzelmi hatás éri, elveszíti az irányítást az izmai fölött. Charlie, a brooklyni könyvtáros megtanulta kezelni az ilyen helyzeteket. Családi esküvők, kisbabák, kiskutyák és igen, a romantika is veszélyes Charlie gondosan kezelt világában. De amikor a csinos Francesca beleszeret, Charlie súlyos döntés elé kerül: vajon elnyomja vonzódását vagy adjon esélyt a szerelemre?
  • KIDS-tartalmak

MIRAI – LÁNY A JÖVŐBŐL (MIRAI)

A négy éves Kun világa darabjaira hullik, amikor húga születik. A Mirai (Jövő) névre keresztelt kislány ugyanis gyorsan elnyeri az egész család szívét. Miközben anyja újra dolgozni kezd, apja pedig a háztartás vezetésével küszködik, Kun egyre féltékenyebb lesz a húgára. Egy napon, amikor kiviharzik a kertbe, különös idegenekkel találkozik a múltból és jelenből, köztük az immár tini Miraival. Kun és a tini Mirai különös utazásra indulnak az időben, felfedve családjuk hihetetlen történetét.

A Lego-kaland (The Lego Movie)

A legózás népszerűsége a kezdetek óta töretlen. Hatalmas élmény egyedül vagy a barátokkal, családtagokkal építeni valamit, aztán fantáziánk segítségével történetet varázsolni az építőelemek mögé. Ezt az élményt adja vissza a Derült égből fasírt rendezőinek filmje, amiben a Lego-világ sorsa a teljesen átlagos Emmet picinyke sárga kezébe kerül, ugyanis egy félreértés miatt azt hiszik róla, hogy ő a Kiválasztott. Az első egész estés Lego-kaland hihetetlenül ötletesen lett összerakva, tele van felnőtteknek szóló popkulturális kikacsintásokkal, miközben a legkisebbek is remekül szórakozhatnak rajta – egyszóval az egész család számára szupi-szuper élmény!

a-masodik-lego-kaland-lego-movie-2.png

A Lego-kaland 2. (The Lego Movie 2: The Second Part)

A hatalmas sikert aratott, verbális és vizuális gegekben tobzódó első rész után öt évvel érkezett az ugyancsak sziporkázóan szellemes és lehengerlő látványvilágú folytatás. Az animáció olyan örökérvényű tanulságokból építkezik, minthogy a szeretet mindent legyőz, a sokféleség gyönyörködtet és hogy együtt erősebbek vagyunk. Mindezek tetejébe agyba tapadó (kajla) dallamnak ezúttal sem maradunk híján.

Csodapark (Wonder Park)

A történet hőse az élénk fantáziájú June, aki anyukája segítségével és hatalmas adag kreativitással létrehoz egy hihetetlen attrakciókkal teli, csodás vidámparkot, amit beszélő állatok üzemeltetnek. A varázslatos hely azonban veszélybe kerül, amikor a kislány egy szomorú családi esemény miatt elhanyagolja képzelőerejéből született álomvilágát. Szerencsére June még időben odakeveredik az erdő mélyén valóban létező Csodaparkba, hiszen rá vár a feladat, hogy megmentse azt. Ezután az üdítően bájos, humoros és látványos mese után a kicsik egész biztosan még lelkesebben állnak neki tojást festeni, a nagyok pedig emlékeztethetik magukat, hogy a bennük élő Csodaparkot a felnőtté válás után sem szabad elhanyagolni.

Herkules (Hercules)

Szó mi szó, Herki bombajó, minden egyes sikerlistán tuti befutó, így a miénkről sem maradhatott le. Az ötletes (dal)szövegekkel és fülbemászó zenékkel, valamint imádnivaló segítőkkel (Pegazus, na meg az ügyefogyott Pech és Pánik) teli, gyorsan pörgő, ill. az egyik legmenőbb gonosszal operáló mese a görög-római mitológiáról fújta le a port és bújtatta azt Disney-köntösbe: Hádész az Olimposz trónjára tör, amit meg is kaparint, ha csak Herkules közbe nem avatkozik – ehhez azonban a fiúnak előbb mentora, Phil segítségével rá kell jönnie: nem csak erő és ész, hanem legfőképp szív kell hozzá, hogy igazi hős váljék belőle.

Aladdin

Nem csak a Dumbó, de az Aladdin rajzolt és élőszereplős változata is megtalálható az HBO GO-n. Az 1992-es klasszikus Disney-mese fenomenális és kozmikus erejét Guy Ritchie formálta át tavaly egy új élménnyé. Az eredeti, csupaszív sztori szellemiségét megőrizve készült a hihetetlen látványos feldolgozás, amiben felcsendül minden régi kedvenc dalunk és újakat is kapunk. A kék lámpalakó szerepében Will Smith-t láthatjuk, a címszereplő csiszolatlan gyémántot Mena Massoud, az öntudatos Jázmin hercegnőt pedig Naomi Scott alakítja. A varázslatos történet fő üzenete viszont nem változott: a lényeg a látszat mögött van.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok. Már készül a második rész!

aladdin-filmkritika-1.jpg

Dumbó (Dumbo)

A klasszikus, 1941-es Disney rajzfilm és a Tim Burton-féle tavalyi élőszereplős feldolgozás is a hatalmas fülű, aprócska Dumbó történetén keresztül mesél arról, hogyan kovácsolhatunk erényt látszólagos hátrányainkból, ha elég kitartóak vagyunk és akad legalább egy jó barát, aki hisz bennünk. A tündéri rajzfilm remake-jében a társadalom perifériájára szorultakat mindig is empátiával ábrázoló kultrendező és Ehren Kruger forgatókönyvíró (Grimm) ráadásul olyan fontos témákkal dúsította fel a történetet, mint az állatvédelem és az összefogás ereje, amivel egy gigavállalat felett is lehet győzedelmeskedni. A káprázatos látványvilágú filmben az imádnivaló CGI kiselefánt mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton és Eva Green.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

dumbo1.jpg

Delfines kaland (Dolphin Tale)

Kitartásra, a természet tiszteletére és szeretetére tanít ez a szívmelengető film, melyben szerepel Harry Connick Jr., Morgan Freeman és Ashley Judd is. Winterre, a rákcsapdába esett, sérült delfinre a magába forduló, magányos kiskamasz Sawyer talál rá. Az állat életét sikerül megmenteni, de a farkát amputálni kell, így csekély az esélye a túlélésre. A fiú nem adja fel a harcot, rávesz egy orvost, hogy készítsen protézis a delfin számára. A megtörtént események alapján készült családi mozi állati főszerepében az igazi Winter lubickol!

Esti mesék (Bedtime Stories)

A korhatáros vígjátékairól ismert Adam Sandlert talán első hallásra nehéz elképzelni egy családi vígjátékban, pedig a legtöbb filmjében tulajdonképpen nagyra nőtt gyereket alakít a népszerű színész. A sikeres komikusnak ezért is áll remekül Skeeter figurája, aki bár tapasztalatlan a gyerekcsőszködésben, egy vészhelyzet miatt kénytelen esti meséket kitalálni nővére porontyai számára. Az űrben, a Vadnyugaton vagy épp a középkorban játszódó kalandok aztán mágikus módon valósággá válnak… Legalábbis azok a részek, amit a gyerkőcök adtak hozzá a történetekhez. Skeeternek így igencsak meg kell küzdenie a maga mesés happy endjéért. Sandler mellett a filmben Courteney Cox, Russell Brand, Guy Pearce, Lucy Lawless, Keri Russell és Teresa Palmer játszanak, valamint egy epizódszerepben Rob Schneider is felbukkan. És persze ne feledkezzünk meg a gyerekek kedvencéről, a tengerimalac Gülükéről sem!

Bűbáj (Enchanted)

A lehengerlően tehetséges Amy Adams főszereplésével készült filmben egy csupaszív idealista rajzfilmhercegnő a modern Amerikában, egész pontosan a kevésbé mesésen tökéletes, igazi New Yorkban találja magát. A Bűbáj, miközben kifigurázza a műfaj irreális elemeit, fel is vonultatja azokat. Így lesz a végeredmény színes-szagos, Disney-dalos, túláradóan kedves, s közben kikacsintásainak, parodisztikus felhangjainak köszönhetően frissítően humoros. A szépséges Giselle hercegnőért két jóképű herceg is megküzd, akiket a Grace klinika McCsábítója, Patrick Dempsey és a Westworld Teddy-je, James Marsden alakítanak, a gonosz királynő szerepében pedig a csodás Susan Sarandon mókázik.

A hihetetlen család (The Incredibles)

Brad Bird a kémzsánert a szuperhősmozikkal ötvöző animációja hihetetlenül ötletes, okos és részletgazdag. A Fantasztikus Négyest a Bond-mozikkal összeházasító remekmű a szó minden értelmében családi film: a főszerepben egy hihetetlen, világot megmentő famíliát láthatunk, akiknek izgalmas kalandjait 0-tól 100-éves korig garantáltan mindenki élvezni fogja.

Utána pedig izgalmas beszélgetés kerekedhet arról, kinek milyen különleges képessége lenne, hiszen ebben a legjobb animációs film Oscarját bezsebelt alkotásban is azt láthatjuk, hogy a karakterek szupertulajdonságai a figurák személyiségjegyeire és életszakaszaira reflektálnak.

  • Az irdatlanul erős apuka bármire képes a szeretteiért,
  • akárcsak az anyuka, aki ruganyos tagjaival tartja össze a családot,
  • a tinédzserlány legszívesebben láthatatlan,
  • a kisfiú zabolázhatatlanul hipergyors,
  • a legkisebb tag sokféle képessége pedig a gyerekekben rejlő megszámlálhatatlan lehetőségekre utal.

A Hihetetlen család második részéről írt kritikánkat itt találjátok.

a-hihetetlen-csalad-mesekep-meseonline.jpg

Itt olvashattok bővebben