Áprilisban ismét megújul az HBO műsortára. A márciusi programot (erről itt és itt olvashattok) felváltó debütáló sorozatokrólúj évadokról és közzétett filmekről már írtunk. Ezúttal újabb izgalmas tartalomfrissítésről számolhatunk be: április 1-től több Tarantino filmet tesz közzé a streamingszolgáltató.

quentintarantino.jpg

Volt egyszer egy... Hollywood

Tarantino kilencedik filmje 1969-be, a hippi-korszak csúcsára és Hollywood újraébredésének hajnalára repít vissza minket. Hőseink egy karrierje végén járó sorozatszínész és titokzatos múltú dublőre, de feltűnik a vásznon számos korabeli sztár (pl. a Polanski-Tate házaspár) és a hírhedt Manson-banda is. A főbb szerepeket Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Maya Hawke, Timothy Olyphant, Margaret Qualley, Scoot McNairy és Kurt Russell játsszák.

mag-13-19-tarantino-ss06.jpg

Ponyvaregény

Jules és Vincent két bérgyilkos, akiknek vissza kell szerezniük a főnök Marsellus Wallace ellopott aktatáskáját. Eközben Jules csodával határos módon túlél egy leszámolást, ami arra készteti, hogy felhagyjon addigi életével. Vincentnek meg a főnök drogos feleségét, Miát kell szórakoztatnia, amíg Wallace elutazik. Butch öregedő bokszoló, akinek Wallace megbundázta a következő meccsét. Közben egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. Pechjükre Jules és Vincent ott reggelizik.

image.jfif

Négy szoba

Szilveszter éjjel a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Ted, a liftes fiú különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján. A nászutasok szobájában lévő boszorkányok szeretnék, ha egyiküket boldoggá tenné. A 404-es szobában feldúlt, fegyveres férfi fogadja, és azzal vádolja, viszonya van a nejével. A 309-es lakói, egy maffiózó és felesége szórakozni mennek, és rosszcsont gyerekeiket Tedre bízzák. A tetőtéri lakosztályban őrült fogadást köt egy hollywoodi sztár a barátaival, amihez Tednek kell asszisztálnia.

four-rooms-title75842681sc1.jpg

Alkonyattól pirkadatig

A Gekko testvérek – Seth és Richie – nyomát véres bűncselekmények sora jelzi. Amikor forróvá válik a lábuk alatt a talaj, a szadista testvérpár Mexikó felé veszi az irányt. Ahhoz, hogy átjussanak a határon, elrabolják az özvegy prédikátor Jacob Fullert és két gyermekét a lakóautójukkal együtt. Egy útszéli mexikói kocsmában beszéltek meg találkozót az emberükkel, nem sejtve, hogy a hely valójában egy vámpírtanya. Hamarosan elszabadul a pokol, és össze kell fogniuk a túlélés reményében.

A rendező Robert Rodriguez, a forgatókönyvet Tarantino jegyzi.

fdtd.jpg

Jackie Brown

Jackie Brown, a lepusztult légitársaság stewardesse csempészéssel egészíti ki fizetését. Egykori barátjának, az erőszakos fekete gengszternek, Ordell Robbie-nak dolgozik, aki a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Amikor a rendőrök lekapcsolják Jackie-t egy szállítmánnyal, együttműködése akarják rávenni: ha nem akar börtönbe kerülni, segítsen nekik Ordellt elkapni. Amikor Jackie megpróbálja mindkét felet kijátszani, a játszmában nem várt segítőtársa akad Max Cherry fejvadász személyében.

jackie-brown.jpg

Kill Bill: Vol. 1-2.

A Halálos Vipera Gyilkos Csapat egykor az öt legveszedelmesebb bérgyilkosból állt. Egyikük új életet akart kezdeni. Terhes lett, férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Eljött az esküvő napja, és Bill parancsba adta, hogy senki se maradjon élve a násznép közül, majd maga végezte ki a Menyasszonyt. Legalábbis azt hitte, hogy sikerült… Ötévi kóma után hősnőnk felébredt és véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban…

kill-bill-movie-wallpaper-54207-55940-hd-wallpapersnhjf.jpg

Tarantino egyébként tizedik filmje után lezárja eddigi pályáját. Az olasz-amerikai direktor azért döntött a visszavonulás mellett, mert meglátása szerint a legtöbb rendező egy bizonyos kor felett egyre közepesebb alkotásokkal rukkol elő, ő viszont a csúcson szeretné abbahagyni.

Hogy melyik projekt lehet a befutó egy hattyúdalra, egyelőre nagy kérdés, hiszen az évek során számtalan ötletet villantott meg Tarantino. Saját bevallása szerint tervez

  • egy erősen korhatáros Star Trek epizódot
  • egy Kutyaszorítóban/Ponyvaregény spin-offot
  • egy Django/Zorro crossovert
  • a Kill Bill folytatását
  • de gondolkodik egy horrorfilmen is.

Támogasd te is a PC Gurut!

 hbogo.jpg