• A Fallout sorozat forgatása idén végre kezdetét veheti
  • A rendezői székben a Jonathan Nolannel (Westworld)

Még 2020-ban jött a nagy hír, hogy sorozatként is megelevenedik a Bethesda posztapokaliptikus sorozata a Amazon Studios és a Kilter Films gondozásában, a Bethesda Game Studios és a Bethesda Softworks közreműködésével, de azóta nem nagyon hallottunk a projektről – egészen mostanáig.

fallouttv.jpg

Hosszú szünet után ugyanis a Deadline jelentése szerint idén végre elkezdődnek a Fallout adaptációjának munkálatai. az Amazon Prime Video kínálatába szánt sorozat a Westworld-öt jegyző Jonathan Nolan-Lisa Joy páros égisze alatt készül. Utóbbinak tavaly jelent meg a mozipénztáraknál csúnyán elhasalt Új múlt című filmje, a rendezői feladatokat viszont ezúttal férje látja el. A forgatókönyvírásban részt vesz továbbá a Marvel Kapitány és a 2018-as Tomb Raider szkriptjéért felelős Geneva Robertson-Dworet, illetve a Szilícium-völgy egyik producere, Graham Wagner.

A játék a korábbi utópisztikus elképzeléseket megdöntő poszt-apokaliptikus világban játszódik, ami a II. világháború utáni amerikai kultúra befolyása alatt alakult ki. A száraz humorral tömött, sötét hangvételű franchise több alkalommal elnyerte az év játéka díjat, így nem meglepő, hogy az Amazon, Nolanék és a Bethesda Game közös vállalkozásba kezdett. A tervek szerint idén kezdődik a széria gyártása, premierdátumot viszont egyelőre nem tűztek ki.

fallout-bethesda.jpg
(A kép forrása: Collider)