A francia kiadó- és fejlesztőcég bejelentette, hogy a 2009 április elsején kezdődő, és 2010 március 31-én végződő gazdasági évében 9 nagy kaliberű játékot fog megjelenteni. Ezek közöl leginkább az Assassin's Creed második része emelkedik ki, ami, ha lehet hinni pletykáknak, a nagy francia forradalom idején játszódik majd, de a földrengés sújtotta Chicagóban zajló I am alive is ugyanilyen jónak ígérkezik -- bár az utóbbi megjelenését elhalasztották, így egy kicsivel többet kell várnunk Adam Collins kalandjára.

A nívós felhozatalhoz csatalakozik még a Red Steel 2, egy új Ghost Recon játék, és a sokat halasztgatott Splinter Cell: Conviction is, amiről mostanság azt pletykálják, hogy Xbox 360-exkluzív lesz -- de reméljük, ez csak egy kósza szóbeszéd, hiszen a barcelonai X06 rendezvényen még a Games for Windows zászlaja alatt láthattuk a játékot.

A casual piacban rengeteg pénz van, és ezt az Ubisoft is nagyon jól tudja, ennek megfelelőn erősíteni fogják a felhozatalukat ezen a téren, de a filmek alapján készült játékokat sem hanyagolják, ugyanis idén érkezik a Teenage Mutant Ninja Turtles és az Avatar játékadaptációja, valamint még két másik, ismeretlen projekt is úton van.

Ezektől a címektől a franciák 5-10 százalékos bevételnövekedést várnak, és elnézve a listát, minden esélyük meg van rá.