• Hwang Dong-hyuk elmondta, hogy kevesen térhetnek vissza az 1. évadból
  • Korábban Gi-hun szervezőkkel szembeni bosszúhadjáratát tervezte a folytatásra
  • Egyelőre még nem kezdte el írni a 2. évad forgatókönyvét
  • Spielberg szerint ma ismeretlen színészek képesek eladni filmeket és sorozatokat

Nemrég hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy új évadot kap történetének legsikeresebb sorozata, a tavaly megdöbbentő sikert hozó Nyerd meg az életed (Squid Game). Mi több, Ted Sarandos, a Netflix társigazgatója és tartalomért felelős vezetője egy teljes franchise-ot tervez a széria köré, élő eseményekről, játékokról és merchandise termékekről beszélt. Hwang Dong-hyuk, a produkció atyja jelenleg második és harmadik évadon is gondolkodik. Sőt tavaly még egy lehetséges történetvázat is megosztott a rajongókkal: az egyik eshetőség szerint a következő felvonásban a játék győztese, Gi-hun igyekszik megállítani a verseny titkos szervezőit. A filmes és tévés producerek hétvégén rendezett gáláján azonban visszafogottabban nyilatkozott a munkálatokról a Deadline újságírójának.

59472921303.jpg
(A kép forrása: DW)

„Még több izgalmas játék lesz, ez minden, amit mondani tudok. Továbbra is agyalok és gyűjtöm az ötleteket a második évadra. Még el sem kezdtem írni” – magyarázta Dong-hyuk, aki egyébként éveken keresztül dolgozott a nyitószezon forgatókönyvén. Arra a kérdésre viszont konkrét választ adott, hogy lesznek-e flaschback jelenetek vagy visszatérnek-e a korábbi karakterek. „Nem, mivel a többségük meghalt. [Azért] megpróbálok visszahozni valamennyit” – felelte a koreai filmkészítő. Amikor pedig a Kang Sae-byeok figuráját megformáló HoYeon Jung is megjelent a díjátadón, a szerző felvetette, hogy előbbinek talán feltűnik az ikertestvére a folytatásban. HoYeon erre pikírten csak annyit felelt, hogy a haját át tudja festeni és eljött az ideje egy kis plasztikai beavatkozásnak is.

heyo.jpg
(A kép forrása: Vogue)

A PGA díjátadón beszélt Steven Spielberg is a nagy sikerű produkcióról, méltatva a streaming platform nyújtotta lehetőségeket. „Régen az amerikai sztárok szereztek közönséget a filmeknek. Érdekes, ma ismeretlen emberek játszhatnak egész minisorozatokban és szerepelhetnek filmekben” – véli a legendás rendező. Megjegyezte, hogy a nemzetközi piacnak azért szüksége van csillagokra. Végül Todd Black producerrel (Being the Ricardosa) arra tértek ki, hogy a legszerencsésebb, amikor egy ismert arccal sikerül eladni egy kisebb költségvetésű filmet vagy sorozatot, körülötte azonban feltörekvő színészek láthatók.